Περιμένουν μηνύματα από τις κεντρικές τράπεζες οι ασιατικές αγορές

Σε «ρηχά νερά» κινήθηκαν σήμερα (24/7) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ωκεανίας, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για μία εβδομάδα γεμάτη εξελίξεις, λόγω των ανακοινώσεων για τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει νέες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή

Κεντρική Τράπεζα, επομένως εστιάζουν περισσότερα σε όσα θα πουν ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ και η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή, θεωρείται πιθανό να διατηρήσει ανέπαφη την χαλαρή πολιτική της, αλλά ορισμένες δυτικές τράπεζες εικάζουν ότι θα τροποποιήσει την στάση ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων. Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της BoJ προτιμούν να εξετάζουν περισσότερα δεδομένα για να διασφαλίσουν ότι οι μισθοί και το ποσοστό πληθωρισμού θα συνεχίσουν να αυξάνονται πριν αλλάξουν την τακτική τους.

Στις συναλλαγές της Δευτέρας, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,17% στις 32.692,50 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,10% στις 7.306,40 μονάδες (χαμηλό ημέρας).

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite χάνει 0,15% στις 3.163,02 μονάδες, ο Shenzhen Component κινείται χαμηλότερα κατά 0,66% στις 10.738,36 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει «βουτιά» 2,48% στις 18.602 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, ο KOSPI στη Νότια Κορέα έκλεισε με άνοδο 0,72% στις 2.628,53 μονάδες και στην Ινδονησία ο IDX σημειώνει κέρδη 0,51% στις 6.916,03 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, συρρίκνωση παρουσίασε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αυστραλία, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, κυρίως λόγω του τομέα των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Juno Bank, ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών υποχώρησε στις 48,3 μονάδες, από 50,1 μονάδες τον Ιούνιο. Ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε κάτω από το όριο των 50 μονάδων, στις 48 από τις 50,1 μονάδες τον Ιούνιο, καταδεικνύοντας συρρίκνωση του τομέα. Αντίθετα, η μεταποιητική δραστηριότητα παρουσίασε πιο ήπια συρρίκνωση, με τον δείκτη να υποχωρεί στις 49,6 μονάδες από τις 48,2 μονάδες τον Ιούνιο.

Στην Ιαπωνία η επιχειρηματική δραστηριότητα επεκτάθηκε για έβδομο διαδοχικό μήνα. Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών ανήλθε παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο τις 52,1 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της au Jibun bank. Ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρά στις 53,9 μονάδες από τις 54 μονάδες τον Ιούνιο, με τη μεταποιητική δραστηριότητα ωστόσο να διατηρείται σε τροχιά συρρίκνωσης, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 49,4 μονάδες από τις 49,8 μονάδες.

ασιατικά χρηματιστήριαΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝΑυστραλίαιαπωνία
Keywords
Αναζητήσεις
perimenoun-minymata-apo-tis-kentrikes-trapezes-oi-asiatikes-agores.htm
Τυχαία Θέματα