Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για επενδύσεις €6,5 δισ.

19:38 3/5/2022 - Πηγή: Reporter

«Το επενδυτικό πλάνο των 6,5 δισ. ευρώ έχει ήδη διασφαλισμένα τόσο τα ίδια κεφάλαια, όσο και την απαιτούμενη χρηματοδότηση, γεγονός που επιτρέπει στον Όμιλο να προχωρήσει στην απρόσκοπτη υλοποίησή του» ανέφερε ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατά τη διάρκεια της σημερινής (3/5) τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

έχει τη δυνατότητα χωρίς αναγωγή στη μητρική και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα αποπληρωμής του 70% του καθαρού χρέους.

Ο κ. Περιστέρης τόνισε πως «είναι νωρίς να αποτιμηθεί πλήρως ακόμα η επίδραση από την αύξηση του κόστους πρώτων υλών, ωστόσο η καμπύλη ήδη γίνεται σταδιακά επίπεδη και αναμένεται να ομαλοποιηθεί».

Σε ό,τι αφορά στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πως «ενδιαφέρον υπήρξε επανειλημμένα κατά το παρελθόν, ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια, με προτάσεις ενίοτε και δυο φορές τον χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη διεθνή τάση για αναβαθμισμένες αποτιμήσεις στις ενεργειακές εταιρείες- και δη αυτές που δραστηριοποιούνται στην καθαρή ενέργεια – δεχθήκαμε και πρόσφατα σχετικές προτάσεις, δεν υπάρχει ωστόσο κάτι συγκεκριμένο και άρα ανακοινώσιμο επί του παρόντος».

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, ο κ. Περιστέρης επεσήμανε πως «παρά το γεγονός ότι το 2021 υπήρξε και αυτό μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, ο όμιλός μας κατόρθωσε να ενισχύσει την ηγετική του θέση».

Στις Κατασκευές, αυξήσαμε το ανεκτέλεστο, διατηρώντας τις προοπτικές για μία υγιή κατασκευαστική δραστηριότητα το επόμενο διάστημα.Στις Παραχωρήσεις, έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ αξιόλογο χαρτοφυλάκιο που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών στο μέλλον.Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παραμένει ηγέτιδα στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας.ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣΓΕΚ ΤΕΡΝΑΤέρνα Ενεργειακήεπενδυτικό πλάνουλοποίησηΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα