Πεσμένο το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο

Το κλίμα έχει επιδεινωθεί αισθητά στις εταιρείες της Γερμανίας. Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος ifo υποχώρησε στις 87,0 μονάδες τον Ιούλιο, από 88,6 μονάδες τον Ιούνιο. Οι επιχειρήσεις είναι λιγότερο ικανοποιημένες από την τρέχουσα κατάσταση, ενώ ο σκεπτικισμός όσον αφορά τους επόμενους μήνες αυξήθηκε σημαντικά. Η γερμανική οικονομία εξακολουθεί να είναι «κολλημένη» στην κρίση.

Στη μεταποίηση, το επιχειρηματικό κλίμα έχει πέσει σημαντικά. Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση είναι σημαντικά φτωχότερες.

Οι προσδοκίες είναι, επίσης, μειωμένες, όπως και τα υπόλοιπα παραγγελιών. Η χρήση του παραγωγικού δυναμικού έχει μειωθεί στο 77,5%, και επομένως, βρίσκεται 6 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης υποχώρησε και πάλι, έχοντας, ωστόσο, σημειώσει αύξηση τους τελευταίους μήνες. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στη μεγαλύτερη απαισιοδοξία όσον αφορά τις προσδοκίες. Οι πάροχοι υπηρεσιών είναι, επίσης, λίγο λιγότερο θετικοί όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση.

Στο εμπόριο, το επιχειρηματικό κλίμα μειώθηκε, επίσης. Οι επιχειρήσεις είναι λιγότερο ικανοποιημένες από τις τρέχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους εμπόρους λιανικής. Οι αμφιβολίες σχετικά με τους επόμενους μήνες είναι αυξημένες.

Στις κατασκευές, ο δείκτης υποχώρησε. Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων μειώθηκαν ελαφρώς, ενώ οι προσδοκίες εξακολουθούν να επηρεάζονται από υψηλά επίπεδα απαισιοδοξίας.

#Ifo #IFO_INSTITUTE #Γερμανία #επιχειρηματικό_κλίμα
Keywords
Αναζητήσεις
pesmeno-to-epicheirimatiko-klima-sti-germania-ton-ioulio.htm
Τυχαία Θέματα