«Πονοκέφαλος» οι δασμοί έως και 50% στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Η Κίνα κάνει μια ύστατη προσπάθεια για να πείσει την Ευρώπη να ρίξει τους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα έχει καταφέρει.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ ανώτατων εμπορικών αξιωματούχων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν απλώς να εντείνουν τις συζητήσεις.

Η ΕΕ σκοπεύει να ψηφίσει την ερχόμενη Τετάρτη δασμούς έως και 50% στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, αν και αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι θα υπάρξει αναβολή της οριστικής απόφασης.

Το Bloomberg σημειώνει πάντως ότι

ενώ οι δασμοί μπορεί να δώσουν στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες λίγη ανάσα, η Ευρώπη κινδυνεύει επίσης με αντίποινα στα προϊόντα της.

Σε ένα πλαίσιο πτώσης της ζήτησης —ειδικά στη Γερμανία, όπου η αγορά ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων βυθίστηκε τον περασμένο μήνα— οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν επίσης από τις Βρυξέλλες να επανεξετάσουν τους βασικούς κλιματικούς στόχους. Υπογραμμίζοντας τη δεινή κατάσταση, αργά χθες το βράδυ η Mercedes-Benz εξέδωσε προειδοποίηση κερδών, επικαλούμενη την ταχεία επιδείνωση των εργασιών της στην Κίνα.

#ΕΕ #Κίνα #αυτοκίνητα
Keywords
Αναζητήσεις
ponokefalos-oi-dasmoi-eos-kai-50-sta-kinezika-ilektrika-ochimata.htm
Τυχαία Θέματα