Πότε και αν θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις

21:05 8/5/2020 - Πηγή: Reporter

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το αν και πότε θα λειτουργήσουν φέτος οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα στην επιτροπή των 26 ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, αφού θα υποβληθεί η εισήγηση της υποεπιτροπής των μελών της που έχουν αναλάβει να «ζυγίσουν» τα δεδομένα.

Το ζήτημα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων ετέθη στη διάρκεια της σημερινής επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε

στο ερώτημα για το αν είναι ασφαλές για τα παιδιά, στις παρούσες συνθήκες, να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις ότι «είναι δύσκολο» και πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν υπέρ και κατά για τη λειτουργία τους, αλλά η επιτροπή δεν έχει καταλήξει, η ειδική υποεπιτροπή θα κάνει σχετική εισήγηση αύριο ή τη Δευτέρα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις».

Πάντως, όπως είπε, «μπορείς να λειτουργήσουν, αλλά είναι ένας χώρος που υπάρχουν πολλές επαφές, που δεν τις θέλουμε αυτό το διάστημα, το Μάιο».

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣκορονοιόςΣωτήρης Τσιόδρας
Keywords
Τυχαία Θέματα