Πρίγκιπας Χάρι: Του αφαιρέθηκε και…διαδικτυακά ο τίτλος «Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας»

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας αφαίρεσε τον επίσημο τίτλο του πρίγκιπα Χάρι «Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας» από την ιστοσελίδα της. Η κίνηση έρχεται τρία χρόνια αφότου ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ο Δούκας του Σάσεξ εξακολουθούσε να αναφέρεται ως «Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα» σε βιογραφικό του ιστότοπου. Αλλά την Τρίτη, αναφέρθηκε ότι το βιογραφικό είχε ενημερωθεί και ο τίτλος HRH αφαιρέθηκε για τον Χάρι.

Τα ΜΜΕ επεσήμαναν

ότι ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας δεν είχε ενημερωθεί πλήρως από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.\

Ο ιστότοπος ενημέρωσε επίσης τους τρέχοντες τίτλους του Βασιλιά Καρόλου Γ' και της Βασίλισσας Καμίλα. Πριν από την ενημέρωση, το ζευγάρι αναφερόταν ως Πρίγκιπας της Ουαλίας και Δούκισσα της Κορνουάλης, τους τίτλους που είχαν πριν από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε δήλωση στην Express, το Παλάτι ανέφερε: «Ο ιστότοπος της Βασιλικής Οικογένειας περιέχει περισσότερες από πέντε χιλιάδες σελίδες πληροφοριών για τη ζωή και το έργο της Βασιλικής Οικογένειας. Μετά το θάνατο της αείμνηστης Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β', το περιεχόμενο επανεξετάζεται και ενημερώνεται περιοδικά . Ορισμένο περιεχόμενο μπορεί να είναι ξεπερασμένο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2020. Λίγο μετά την απόφασή τους, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι οι δούκες του Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους τίτλους HRH τους.

Το Παλάτι σε επίσημη δήλωση ανέφερε: «Οι δούκες του Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιήσουν τους τίτλους HRH τους, καθώς δεν είναι πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας».

πρίγκιπας χάριΒρετανίαβασιλική οικογένειαΜαρκλΕΛΙΣΑΒΕΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα