Προανακριτική: Σήμερα η κατάθεση του «Σαράφη» και της «Κελέση»

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Στις 16.00 ξεκινά με την κατάθεσή του ο «Μάξιμος Σαράφης», ενώ για τις 20.30 είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση», η οποία προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική

Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Από την Επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής και ήρθη η ισχύς του, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής της σήμερα στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.

Οι δύο μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν με προστασία του προσώπου και της ανωνυμίας τους, ενώ εν όψει των καταθέσεων συνεδριάζει στις 11.00 η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Τροφοδοτείται η πολιτική αντιπαράθεση

Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωσή του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία «για προσπάθεια μικρού πραξικοπήματος που απέτυχε».

«Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος; γιατί τα κάνουν αυτά; Η απάντηση είναι προφανής γιατί φοβούνται την αλήθεια και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ως κυβέρνηση δεν κουκούλωσε την υπόθεση Novartis. Γιατί άραγε τέτοιος πανικός;» ανέφερε o Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί «εσχάτης προδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ» είπε απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είμαι εδώ κοπιάστε, είμαστε εδώ, αν έχετε τα κότσια μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τα δημόσια συμφέροντα... Αν έχετε τα κότσια είμαι εδώ και σας προκαλώ να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη πηγαίνετε εμένα στην δικαιοσύνη, αν δεν τα έχετε όμως αφήστε να γίνει η διερεύνηση του σκανδάλου».

Προανακριτική Επιτροπή της Βουλήςυπόθεση NovartisΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΜάξιμος ΣαράφηςΑικατερίνη ΚελέσηΓΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα