Προβλήματα με την παραγωγή νέων τσιπς αντιμετωπίζει η Nvidia

23:22 5/8/2024 - Πηγή: Reporter

Η Nvidia και ο κύριος προμηθευτής της, TSMC, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή της πολυαναμενόμενης νέας γενιάς τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, με αυξημένη πιθανότητα να καθυστερήσουν τις παραδόσεις που έχουν προγραμματιστεί για φέτος.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός της Nvidia, που αξιοποιεί μια νέα διαδικασία παραγωγής της TSMC, έχει προκαλέσει επιπλοκές σε ορισμένα

μοντέλα της νέας σειράς τσιπ Blackwell, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

Πελάτες όπως η Microsoft, η Google, η Meta και η Amazon, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, «περιμένουν στην ουρά» για να αγοράσουν τη νέα γενιά τσιπ της Nvidia.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης και έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν περαιτέρω τις δαπάνες τους επόμενους μήνες. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν δαπάνες ύψους 1 τρισ. δολαρίων για κέντρα δεδομένων.

Ωστόσο, η ανησυχία στη Wall Street σχετικά με τη βιωσιμότητα του ράλι της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia έχει μειωθεί κατά περίπου 750 δισ. δολάρια από τα μέσα Ιουνίου, ενώ η fund Elliott Management είπε στους επενδυτές της ότι η Nvidia βρίσκεται σε επίπεδα «φούσκας».

#Nvidia #TSMC #ημιαγωγοί #CHIPS #τσιπς #ΠΑΡΑΓΩΓΗ_ΤΣΙΠΣ #πρόβλημα #ΕΛΑΤΤΩΜΑ
Keywords
Αναζητήσεις
provlimata-me-tin-paragogi-neon-tsips-antimetopizei-i-nvidia.htm
Τυχαία Θέματα