Ράλι για την EFG: «Κλειδώνει» το deal Σπ. Λάτση-Julius Baer

16:59 6/6/2024 - Πηγή: Reporter

«Άλμα» σημειώνει η μετοχή της EFG International AG, συμφερόντων του Σπύρου Λάτση, στον απόηχο δημοσιεύματος που αναφέρει ότι ο όμιλος Julius Baer Group Ltd. ενδέχεται να ανακοινώσει σύντομα την εξαγορά της.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της EFG κατέγραψε άνοδο έως και 10% νωρίτερα, κίνηση η οποία και οδήγησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης

της μετοχής, σε συνέχεια δημοσίευματος στον ιστότοπο Inside Paradeplatz, το οποίο έκανε λόγο για φήμες με βάση τις οποίες οι ανακοινώσεις για την εξαγορά θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Την ίδια στιγμή η μετοχή της Julius Baer υποχώρησε έως και 5%. Εκπρόσωποι τόσο του ομίλου EFG όσο και της Julius Baer αρνήθηκαν να σχολιάσουν, όταν επικοινώνησε μαζί τους το Bloomberg.

Το ειδησεογραφικό μέσο συμπληρώνει πως στα τέλη Μαΐου είχε αναφέρει ότι η Julius Baer, η οποία έχει την έδρα της στη Ζυρίχη, είχε πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με την EFG που αφορούσαν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας, όπως είχαν δηλώσει τότε πηγές με γνώση του θέματος.

Το πιθανό deal θα δημιουργήσει έναν όμιλο διαχείρισης κεφαλαίων αξίας άνω των 500 δισ. ελβετικών φράγκων (561 δισ. δολαρίων). Σύμφωνα με το Bloomberg, η εξαγορά θα συνέχιζε τον μετασχηματισμό της ελβετικής χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας που ξεκίνησε πέρυσι, όταν η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, εξαγόρασε την Credit Suisse.

Η οικογένεια Λάτση είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της EFG International, κατέχοντας ποσοστό περίπου 45% του μετοχικού της κεφαλαίου. Άλλοι σημαντικοί μέτοχοι της EFG είναι η βραζιλιάνικη Banco BTG Pactual SA, με περίπου 20% μερίδιο και ο Boris Collardi, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Julius Baer. Ο Collardi έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EFG το 2022 μετά την ξαφνική αποχώρησή του από τη Banque Pictet & Cie.

#EFG_International #Julius_Baer_Group_Ltd #Σπύρος_Λάτσης #Bloomberg #αναστολή_διαπραγμάτευσης
Keywords
Αναζητήσεις
rali-gia-tin-efg-kleidonei-to-deal-sp-latsi-julius-baer.htm
Τυχαία Θέματα