Ρεκόρ κατέγραψαν τα κέρδη της πετρελαϊκής Chevron το 2022

Ρεκόρ κατέγραψαν τα κέρδη της πετρελαϊκής Chevron για το περασμένο έτος, λόγω της αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων και της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού ανήλθαν σε 6,35 δισ. δολ. ή 3,33 δολ. ανά μετοχή το τελευταίο τρίμηνο,

από 5,06 δισ. δολ. ή 2,63 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Από την άλλη, στο σύνολο του 2022, τα προσαρμοσμένα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 36,5 δισ. δολάρια σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

«Παρουσιάσαμε κέρδη ρεκόρ και ταμειακές ροές το 2022, ενώ αυξήσαμε τις επενδύσεις και την παραγωγή μας στις ΗΠΑ σε νέα υψηλά», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mike Wirth σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της εταιρείας στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 4% στο ισοδύναμο των 1,181 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, ανέφερε η Chevron σε δήλωση την Παρασκευή.

Exxon Mobil, Chevron, Shell, TotalEnergies και BP συγκέντρωσαν σχεδόν 200 δισ. δολάρια συλλογικά πέρυσι, αλλά οι φόβοι για οικονομική επιβράδυνση, πτώση των τιμών του φυσικού αερίου, πληθωρισμό κόστους και η αβεβαιότητα για το άνοιγμα της Κίνας μειώνουν τις προοπτικές για το 2023.

Chevronκέρδηπετρελαϊκές εταιρίες
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα