Ρεύμα: Μείωση-έκπληξη από τη ΔΕΗ στο «πράσινο» τιμολόγιο του Σεπτεμβρίου

21:15 1/9/2024 - Πηγή: Reporter

Νέα απροσδόκητη μείωση τιμών για τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η ΔΕΗ όσον αφορά το «πράσινο» κυμαινόμενο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

Με το νέο τιμολόγιο, η αρχική λιανική τιμή – πριν την όποια επιδότηση δώσει η κυβέρνηση – διαμορφώνεται στα 0,15940 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 2,8% χαμηλότερα από τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, η αρχική λιανική τιμή (πριν την επιδότηση) στο «πράσινο» κυμαινόμενο τιμολόγιο του Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 0,15940 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500KWh

(από 0,16391 ευρώ ανά κιλοβατώρα) και 0,17140 ευρώ για τις υψηλές καταναλώσεις πάνω από 500KWh.

Επιπλέον, η τιμή νύχτας ανέρχεται σε 0,12840 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ το μήνα.

Η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία η οποία ανακοινώνει τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι αργά το βράδυ σε ανάλογες ανακοινώσεις θα προχωρήσουν και οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το τιμολόγιο της ΔΕΗ δεν περιλαμβάνει τυχόν επιδοτήσεις που θα χορηγήσει η κυβέρνηση οι οποίες θα πιέσουν προς τα κάτω το τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τον Αύγουστο προσέφερε το «πράσινο» τιμολόγιο στα 16,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα, το οποίο με τις επιδοτήσεις που χορήγησε το ΥΠΕΝ υποχώρησε στα 14,7 λεπτά. Τον προηγούμενο μήνα η ΔΕΗ παρείχε έκπτωση 53% στο τιμολόγιο ρεύματος.

#τιμολόγια_ρεύματος #μείωση_τιμών #Σεπτέμβριος #επιδοτήσεις #ηλεκτρικό_ρεύμα
Keywords
Αναζητήσεις
revma-meiosi-ekplixi-apo-ti-dei-sto-prasino-timologio-tou-septemvriou.htm
Τυχαία Θέματα
Ρεύμα, Μείωση-έκπληξη, ΔΕΗ, Σεπτεμβρίου,revma, meiosi-ekplixi, dei, septemvriou