Σε χαμηλό δύο ετών ο αριθμός των stablecoins στα ανταλλακτήρια

10:29 8/5/2023 - Πηγή: Reporter

Ο αριθμός των stablecoins, δηλαδή των κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με το δολάριο, που διατηρούνται σε διευθύνσεις που συνδέονται με κεντρικά ανταλλακτήρια επέκτεινε την πτώση του στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021, γεγονός που αποτελεί ένδειξη της διστακτικότητας των επενδυτών να ρισκάρουν.

Στις αρχές της εβδομάδας, το υπόλοιπο ήταν στα 21,06 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode, η οποία παρακολουθεί τα συναλλαγματικά υπόλοιπα για BUSD, GUSD, HSUD, DAI, USDP, EURS, SAI, sUSD, USDT και USDC.

Η ποσότητα έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό από τότε

που έφτασε στο υψηλό ρεκόρ άνω των 44 δισεκατομμυρίων στα μέσα Δεκεμβρίου. Επιταχύνθηκε μετά τη ρυθμιστική καταστολή των ΗΠΑ στο BUSD της Paxos τον Φεβρουάριο και την επακόλουθη μεταβλητότητα του USDC τον Μάρτιο.

«Είναι μια αντανάκλαση της αποστροφής κινδύνου προς τα stablecoins μετά την κίνηση των ρυθμιστικών αρχών κατά της Paxos που την ανάγκασε να σταματήσει να εκδίδει BUSD και την πρόσφατη αποσύνδεση του USDC», δήλωσε ο Ντικ Λο, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας TDX Strategies. «Υπήρξε επίσης μια σταθερή πτώση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του BUSD και του USDC», συμπλήρωσε.

Η Paxos σταμάτησε την κοπή του stablecoin BUSD τον Φεβρουάριο, υπακούοντας την κανονιστική εντολή από τη Νέα Υόρκη. Το USDC, το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο, παρουσίασε αστάθεια τιμών τον Μάρτιο, αφού ο εκδότης Circle αποκάλυψε ότι διατηρούσε μετρητά στην τότε υπό κατάρρευση Silicon Valley Bank.

Το Tether (USDT), το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο σε αξία αγοράς, έχει γίνει πιο κυρίαρχο εν μέσω της πτώσης του συναλλαγματικού ισοζυγίου, ενώ το BUSD και το USDC έχουν χάσει έδαφος.

Έλλειψη νέων εισροών χρημάτων

Οι επενδυτές προτιμούν όλο και περισσότερο τα stablecoins για τη χρηματοδότηση αγορών κρυπτογράφησης τα τελευταία τρία χρόνια, επειδή βοηθούν στην παράκαμψη της αστάθειας των τιμών που σχετίζεται με άλλα tokens.

Η φθίνουσα ισορροπία stablecoin που συμπίπτει με μια άνοδο της τιμής του Bitcoin υποδηλώνει, όπως παρατηρεί το CoinDesk, ότι η μετακίνηση των χρημάτων από τα stablecoins στo Bitcoin ήταν ο κύριος μοχλός του ράλι 70% της τιμής του κρυπτονομίσματος φέτος. Η αγορά δεν έχει ακόμη δει νέες εισροές χρημάτων.

Οι επενδυτές επένδυσαν χρήματα σε stablecoins πέρυσι, καθώς ο επιθετικός κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve με στόχο τον έλεγχο του πληθωρισμού ενίσχυσε την ελκυστικότητα του αμερικανικού δολαρίου και των ισοδύναμων.

Ωστόσο, το κίνητρο για διατήρηση του USD έχει αποδυναμωθεί από τα τέλη του περασμένου έτους εν μέσω ελπίδων για νέα χαλάρωση της ρευστότητας.

stablecoinsκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Σε χαμηλό δύο ετών ο αριθμός των stablecoins στα ανταλλακτήρια,