Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG

Ο αριθμός των παραγγελιών νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG έχει υπερδιπλασιαστεί από την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 πραγματοποιήθηκαν 78 παραγγελίες έναντι 34 πέρυσι. Πρόκειται, δηλαδή, για αύξηση 129%, όπως σημειώνει νέα ανάλυση της VesselsValue. Οι τιμές των νεότευκτων πλοίων χωρητικότητας 174.000 κ.μ., σήμερα, βρίσκονται στο ιστορικό υψηλό των 269 εκατ. δολαρίων, αυξημένες κατά 6,1%.

Οι τιμές για τα πλοία LNG

έχουν αυξηθεί σε όλους τους υποτομείς και τις ηλικιακές κατηγορίες από την αρχή του έτους.

Αυτήν τη στιγμή, το βιβλίο παραγγελιών για τον ευρύτερο τομέα LNG αποτελεί περίπου το 64% των πλοίων μεταφοράς LNG, ποσοστό μεγαλύτερο από τον ενεργό στόλο.

«Το θετικό κλίμα για τον τομέα αυτόν, που απορρέει από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και την αυξημένη ποσότητα LNG που παραδίδεται στα λιμάνια της ΕΕ για να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο, που προηγουμένως μεταφερόταν με αγωγούς, σε συνδυασμό με τη στροφή προς νεότερα, πιο οικολογικά πλοία, εξασφαλίζουν ότι η ζήτηση για νεότευκτα πλοία στον τομέα του LNG παραμένει σταθερή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η VesselsValue.

Τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και τα containerships, αυτήν τη στιγμή, κυριαρχούν στα βιβλία παραγγελιών των ασιατικών ναυπηγείων, με όγκο-ρεκόρ νεότευκτων πλοίων, που πρόκειται να παραδοθούν έως το 2028.

#Πλοία #LNG #LNG_Carriers #Τιμές #αξία #Νεότευκτα
Keywords
Αναζητήσεις
se-epipeda-rekor-oi-times-ton-neotefkton-ploion-metaforas-lng.htm
Τυχαία Θέματα