Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν φτάσει πια τα 4.209 και οι θάνατοι τους 120.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες 1.063 νέα κρούσματα κορονοϊού και 53 ακόμη νέους θανάτους. Έτσι, ο Πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να την κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει 15 ημέρες και εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να λάβει εκτεταμένα

μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των ατόμων και της ακύρωσης μαζικών συγκεντρώσεων.

"Είμαστε μόλις στην πρώτη φάση της μάχης κατά του ιού. Μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός τα κρούσματα να φτάσουν στις 10.000 την επόμενη εβδομάδα" τόνισε ο Σάντσεθ.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την κινητοποίηση "όλων των οικονομικών, υγειονομικών, δημόσιων και ιδιωτικών, και στρατιωτικών μέσων για την προστασία όλων των πολιτών", εξήγησε ο Σάντσεθ.

Όμως, η "νίκη εξαρτάται από τον καθένα εξ ημών... ο ηρωισμός συνίσταται στο να πλένουμε τα χέρια και να παραμένουμε στα σπίτια μας", τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης ότι όλα τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα στη Μαδρίτη θα υποχρεωθούν να κλείσουν από αύριο με μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία να παραμείνουν ανοιχτά.

ΙσπανίαΣάντσες
Keywords
Τυχαία Θέματα