Σε σύγχυση και το ΙΝΚΑ με τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος

Ο πρόεδρος Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), κ. Γιώργος Λεχουρίτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά για τα νέα τιμολόγια ρεύματος και τη σύχγυση που έχει προκαλέσει στους καταναλωτές.

"Με τα καινούργια χρωματιστά τιμολόγια μόνο σύγχυση δημιουργήθηκε στο καταναλωτικό κοινό και όχι αντίληψη του τι ακριβώς θα συμβεί. Μας ζητούν να τους πούμε ποιο τιμολόγιο θα επιλέξουν, πως είναι δυνατόν να επιλέξουμε ένα τιμολόγιο που δεν το καταλαβαίνουμε και εμείς", σημείωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

"Εκτός από το μπλε

τιμολόγιο όλα τα υπόλοιπα είναι τζόγος δηλαδή ανάλογα με την τιμή του ενεργειακού χρηματιστηρίου θα καθορίζεται και η τιμή αυτή. Οι εταιρείες ενέργειας θέλουν το κίτρινο τιμολόγιο γιατί είναι χωρίς ρίσκο, το ρίσκο το αναλαμβάνει 100% ο καταναλωτής".

Ο κ. Λεχουρίτης σημειώνει ακόμα πως "στα νέα τιμολόγια εννοείται ότι θα υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής και μάλιστα έρχεται και χωρίς επιδότηση από 1/1/24. Καταργείται η οριζόντια επιδότηση θα παίρνουν επιδότηση μόνο τα ευάλωτα νοικοκυριά. Παραμένει το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο αλλά με προϋποθέσεις τις οποίες θα τις ανακοινώσουν οι εταιρείες. Όλα αυτά δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, είμαστε ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας και καλείται ο καταναλωτής κατά τα άλλα να επιλέξει χρώμα".

#ΙΝΚΑ #καταναλωτες #Ενέργεια #λογαριασμοί_ρεύματος #λογαριασμός_ρεύματος #ρεύμα_
Keywords
Τυχαία Θέματα