Στάσιμο το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία παρέμεινε αμετάβλητο τον Μάιο, με τον δείκτη ifo Business Climate να παραμένει στις 89,3 μονάδες.

Οι εταιρείες ήταν λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση, αλλά οι προσδοκίες μεγάλωσαν. Οι τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου και των κατασκευών ανακάμπτουν, αν και ο τομέας των υπηρεσιών δέχτηκε ένα μικρό πλήγμα. Η οικονομία της Γερμανίας βγαίνει από την κρίση βήμα-βήμα, επισημαίνει

το ifo.

Στον τομέα της μεταποίησης, το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά. Οι εταιρείες ήταν πολύ πιο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Επιπλέον, οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες ήταν λιγότερο απαισιόδοξες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, οι εκκρεμείς παραγγελίες συνέχισαν να μειώνονται.

Στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης υποχώρησε. Αυτό οφειλόταν σε κάπως χειρότερες εκτιμήσεις για την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση. Ωστόσο, οι προσδοκίες βελτιώθηκαν λίγο. Οι εταιρείες ανέφεραν πρόσθετες παραγγελίες.

Στο εμπόριο, ο δείκτης έκανε ένα σημαντικό βήμα ανόδου. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες βελτιώθηκαν σημαντικά, αν και εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από σκεπτικισμό. Η τρέχουσα κατάσταση είναι επίσης ανοδική, μια τάση που καθοδηγείται κυρίως από το τμήμα χονδρικής.

Στις κατασκευές, ο δείκτης βελτιώθηκε για άλλη μια φορά. Οι εταιρείες ήταν πιο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση και οι προσδοκίες τους ήταν επίσης κάπως λιγότερο απαισιόδοξες. Η έλλειψη παραγγελιών, ωστόσο, παραμένει ένα βασικό πρόβλημα.

#Γερμανία #IFO_BUSINESS_CLIMATE_INDEX #Ifo #επιχειρηματικό_κλίμα
Keywords
Τυχαία Θέματα