Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δύο μήνες το Bitcoin

Συνεχίζεται την Πέμπτη (22/6) το ράλι του Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να ξεπερνά το όριο των 30.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 26 Απριλίου.

Οι επενδυτές άντλησαν εμπιστοσύνη από τις αιτήσεις για BTC ETF της BlackRock και άλλων μεγάλων εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπως οι Invesco και WisdomTree. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ακόμη και όταν οι αγορές δυσκολεύονται εν μέσω αβέβαιου ρυθμιστικού περιβάλλοντος,

επίμονου πληθωρισμού και άλλων μακροοικονομικών προβλημάτων.

«Υπάρχει ένα κύμα αισιοδοξίας στην αγορά κρυπτογράφησης τώρα που μεγάλοι θεσμικοί παίκτες εργάζονται για να συμμετάσχουν στον κλάδο ενεργά», έγραψε ο Nihar Neelakanti, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής των ψηφιακών συλλεκτικών ειδών που υποστηρίζονται από άνθρακα Ecosapiens στο CoinDesk.

Ο Neelakanti επεσήμανε ακόμα τις φήμες ότι η Fidelity μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση για ETF. Την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος του Fidelity είπε στο CoinDesk ότι η εταιρεία δεν είχε ανακοινώσει δημόσια σχέδια για υποβολή. Η Invesco, η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 1,4 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, υπέβαλε την αίτησή της σε συνδυασμό με τον διαχειριστή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Galaxy Digital. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) απέρριψε την πρώτη αίτηση για spot bitcoin ETF της WisdomTree το 2022.

«Αυτοί οι παίκτες, μεταξύ άλλων μεγάλων ονομάτων, προφανώς πρόκειται να προσθέσουν μεγάλη ρευστότητα στην αγορά και να κάνουν τους επενδυτές πιο σίγουρους να αγοράσουν ξανά Βitcoin», έγραψε ο Neelakanti. «Και τα μεγάλα ιδρύματα που συνεργάζονται με την κρυπτογράφηση θα συνεχίσουν να είναι καταλύτης για το Βitcoin για το άμεσο μέλλον, ακόμη και όταν η ρυθμιστική κατάσταση των ΗΠΑ συνεχίζει να προκαλεί κάποιες δυσκολίες στον κλάδο», συμπλήρωσε.

Ανάλογη ορμή ακολουθεί και το Ethereum. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αξία αγοράς άλλαξε πρόσφατα χέρια πάνω από τα 1.900 δολάρια για πρώτη φορά μετά τις 4 Ιουνίου, αν και έχει υποχωρήσει πια ελαφρά.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ένας δείκτης μέτρησης της απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης, αυξήθηκε πρόσφατα περισσότερο από 5%.

Ο Neelakanti της Ecosapiens πιστεύει ότι η TradFi θα εκμεταλλευτεί τη «ρυθμιστική πίεση στα κρυπτονομίσματα» για να αποκαλύψει νέες πρωτοβουλίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αν και είναι σκεπτικός για το μακροπρόθεσμο όφελος αυτών των συνεργασιών. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι κάθε «κύμα» κρυπτογράφησης έχει προσελκύσει νέους συμμετέχοντες και βλέπει την έλευση και άλλων στο μέλλον.

Με αυτήν την τελευταία αύξηση, το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 20,8% τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins αυξάνεται, δείχνοντας ότι το κύριο κρυπτονόμισμα ξεπερνά την αγορά altcoin.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin ανεβαίνει 3,31% στα 30.028,71 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 3,35% στα 1.893,46 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 1% στα 16,96 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 5,57% στο 0,29433400 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 3,36% στα 4,86 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 3,39% στο 0,06633293 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 8,08% στο 0,00000793 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
sto-ypsilotero-epipedo-edo-kai-dyo-mines-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα