Συμφωνία Κομισιόν- WhatsApp για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων

14:32 6/3/2023 - Πηγή: Reporter

Σε συμφωνία με την WhatsApp κατέληξε τη Δευτέρα (6/3) η Κομισιόν, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή περισσότερης διαφάνειας σχετικά με τους όρους χρήσης της εφαρμογής της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αλλά και σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική της Meta θα καταστήσει ευκολότερο για τους χρήστες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απορρίπτουν τα updates

όταν δεν συμφωνούν με αυτά.

Παράλληλα, η WhatsApp υποστηρίζει πως τα στοιχεία των χρηστών της δεν μοιράζονται με άλλες επιχειρήσεις του ομίλου της Meta για διαφημιστικούς λόγους.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, δήλωσε: «Χαιρετίζω τις δεσμεύσεις του WhatsApp να αλλάξει τις πρακτικές του για συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ, να ενημερώνει ενεργά τους χρήστες για τυχόν αλλαγές στη σύμβασή τους και να σέβεται τις επιλογές τους αντί να τους ρωτά κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή. Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να κατανοήσουν σε τι συμφωνούν και τι συνεπάγεται συγκεκριμένα αυτή η επιλογή, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, στο στόχαστρο της Κομισιόν βρίσκεται και το Metaverse και η ΑΙ, με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΕΕ και αρμόδια Επίτροπο για θέματα Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, να τονίζει ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για τις αλλαγές τις οποίες θα επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και το Metaverse, αφού οι νομοθετικές μας αποφάσεις παίρνουν πάντα κάποιο χρόνο για να εφαρμοστούν».

ΚΟΜΙΣΙΟΝWhatsappσυμφωνίαπροσωπικά δεδομέναΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα