Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: Έχουμε δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο

To συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, συνεδρίαζε για περίπου τρεις ώρες την Τετάρτη και μετά το τέλος των εργασιών του εξέπεμψε εκ νέου μήνυμα... δράσης στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση μετά το τέλος του Συμβουλίου αναφέρεται για την ανατολική Μεσόγειο πως "είναι ξεκάθαρη η αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο".

Για το Κυπριακό τονίζεται "η αποφασιστικότητά μας στην Κύπρο,

να μην επιτραπούν οι προσπάθειες χωρών να αγνοούν την ύπαρξη της Τουρκικής Κοινότητας και τα δικαιώματά της όπως να μην επιτραπούν οι προσπάθειες που θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας".

Για άλλα "ανοιχτά μέτωπα" αναφέρεται πως συζητήθηκε και η ένταση μεταξύ Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν, για την οποία η Τουρκία έχει πάρει ασφαλώς θέση κατά της Αρμενίας, την οποία και κατηγορεί για παράνομη κατοχή.

Πάντως, οι πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν πως δεν παρατηρείται τις τελευταίες ώρες κινητικότητα από το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για αποκλιμάκωσης της έντασης, με την Άνγκελα Μέρκελ να φαίνεται πως έπαιξε ρόλο "πυροσβέστη" με τις τηλεφωνικές επαφές που είχε το βράδυ της Τρίτης, τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα