Συμβούλιο Ευρώπης: Διερευνάται ο ρόλος του στην προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Το δεύτερο Θερινό Σχολείο του Λίβερπουλ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Η δωδεκαήμερη εκδήλωση με τίτλο «Συμβούλιο της Ευρώπης στα 75: Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου σε έναν Ταχέως Μεταβαλλόμενο Κόσμο» διοργανώθηκε από τη Σχολή Νομικής και Κοινωνικής Δικαιοσύνης του πανεπιστημίου σε συνεργασία με το OCEAN του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόγραμμα και άλλους εταίρους.

Το Θερινό Σχολείο θα διερευνήσει τον ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων

για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και των νέων τεχνολογιών.

45 συμμετέχοντες από περισσότερες από 20 χώρες, θα εξετάσουν, πώς τα διάφορα όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ), της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT), της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (SRC) και της Επιτροπής της Βενετίας, έχουν συμβάλει στους θεμελιώδεις στόχους του οργανισμού.

Είκοσι πέντε εμπειρογνώμονες θα κάνουν παρουσιάσεις, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, των προέδρων της CPT και της SRC καθώς και ενός Αντιπροέδρου της Επιτροπής της Βενετίας.

Το Θερινό Σχολείο είναι μια πρωτοβουλία του προγράμματος προβολής των Ημερών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

#Συμβούλιο_της_Ευρώπης #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ_ΤΟΥ_ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ #ΘΕΡΙΝΟ_ΣΧΟΛΕΙΟ #Ανθρώπινα_δικαιώματα #Προστασία_ανθρωπίνων_δικαιωμάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμβούλιο Ευρώπης, Διερευνάται,symvoulio evropis, dierevnatai