Συντριπτικές απώλειες 5% για το αμερικανικό αργό

Από την περιδίνηση των παγκόσμιων αγορών λόγω του φόβου για το μέλλον της οικονομίας λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι τιμές στην πετρελαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα το αμερικανικό αργό να βυθιστεί στα 37,3 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 5,59% στα 37,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ μειώνεται 4,88% στα 39,58 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση τεσσάρων μηνών.

Οι εκτιμήσεις για την πορεία της ζήτησης κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι, καθώς ήδη η έξαρση του κορονοϊού στην Ευρώπη οδηγεί σε lockdown

τη Γαλλία και σε μερικό lockdown τη Γερμανία.

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται πιέσεις από τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως οι παραγωγοί στον Κόλπο του Μεξικό περιορίζουν τη δραστηριότητα τους λόγω της επικείμενης έλευσης νέου τυφώνα στην περιοχή.

Σημειώνεται επίσης πως η συμμαχία OPEC+ σχεδιάζει να μειώσει το μέγεθος των περικοπών παραγωγής τον Ιανουάριο από 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σε μια νέα απόπειρα ενίσχυσης της ζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα