Συρεγγέλα: Ασφαλές «λιμάνι» για καταπιεσμένες γυναίκες η Ελλάδα

«Είναι απαράδεκτο, ενώ βρισκόμαστε στο 2022, να υπάρχουν άνθρωποι δύο ταχυτήτων, ανάλογα με του πού κατοικούν, διότι τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούν ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει η κ. Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ορμώμενη από τις αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν, μετά το θάνατο της 22χρονης Αμίνι.

Μιλώντας στην

ΕΡΤ, η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι «στο δρόμο για την ισότητα, πρέπει όλες και όλοι να είμαστε ίσοι, όπως αποδεικνύεται στο Ιράν, αφού διαδηλώνουν μαζί άνδρες και γυναίκες».

Ερωτηθείσα για το αν προβλέπει συνέχεια στο κύμα οργής στο Ιράν, γεγονός που στο παρελθόν αν και ξεκινούσε δυναμικά, γρήγορα καταπνιγόταν, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση, εφόσον υπάρχει αντίδραση από τον ΟΗΕ για τον τραγικό θάνατο της 22χρονης, ο οποίος κάνει τον γύρο του κόσμου, το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό και όλες οι χώρες πρέπει να είναι κάθετες απέναντι σε οποιοδήποτε θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Μετράμε κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία, 12 με 15 γυναικοκτονίες», υποστήριξε η υφυπουργός, προσθέτοντας στο «τραπέζι» της συζήτησης τις γυναικοκτονίες, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το θέμα των δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.

Αξίζει να αναφερθεί επιπλέον ότι «η χώρα μας πρωτοστάτησε πέρυσι στη διάσωση γυναικών, που ήταν μέλη του αφγανικού κοινοβουλίου και δικαστικοί, των οποίων τα ονόματα βρίσκονταν σε λίστες θανάτων των Ταλιμπάν».

ΜΑΧΣΑ ΑΜΙΝΙΙράνΜαρία ΣυρεγγέλαΙσότητα των φύλωνγυναικοκτονίες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συρεγγέλα, Ασφαλές, Ελλάδα,syrengela, asfales, ellada