ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής των «87» κατά Κασσελάκη- Κρίσιμη ψηφοφορία

17:36 7/9/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε τους αμφισβητίες του εντός του ΣΥΡΙΖΑ να "τολμήσουν" να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του κι εκείνοι έσπευσαν να σηκώσουν το γάντι.

Λίγη ώρα μετά την ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ οι "87" κατέθεσαν και επίσημα πρόταση μομφής με τις υπογραφές 100 συνολικά μελών.

Με αυτούς συντάχθηκε -αν και δεν υπέγραψε την πρόταση-

ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πήρε το λόγο και δήλωσε ότι θέτει θέμα ηγεσίας και ότι σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές θα είναι υποψήφιος. Στην παρέμβασή του ο Παύλος Πολάκης είπε ότι πράγματι στο πρόσφατο παρελθόν στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά πλέον διαπίστωσε ότι "δεν κάνει για πρόεδρος".

Ο βουλευτής Χανίων ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να προκαλέσει εκλογές ανεξάρτητα από την πρόταση μομφής. Επίσης, δεσμεύθηκε πως αν χάσει δεν θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα παραμείνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ζήτησε να δεσμευθούν ότι θα πράξουν το ίδιο και οι "87".

Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος απευθύνθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους, λέγοντας πως είναι αποφασισμένος για ρήξεις και αλλαγές.

Τόνισε πως δεν θέλει εκλογές, αλλά θέλει να κάνει πράξη την εντολή που έλαβε από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και να "τα αλλάξει όλα". Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε μία σειρά από προτάσεων για αλλαγές στο καταστατικό στο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Χαρακτήρισε το συνέδριο το "ξέφωτο" στο οποίο θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανάφερε πως το μεγάλο λάθος του Αλέξη Τσίπρα είναι πως δεν κατάφερε να το κάνει αυτό νωρίτερα.

Το κρίσιμο τώρα είναι το τι θα γίνει με την πρόταση μομφής (η ψηφοφορία στις 21.30). Αν θα συγκεντρώσει 151 "ναι" για να περάσει από την Κεντρική Επιτροπή. Διαφορετικά, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται αποφασισμένος να πάει στο συνέδριο, έστω και λαβωμένος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Πολάκης #87 #πρόταση_μομφής #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-protasi-momfis-ton-87-kata-kasselaki--ypopsifios-proedros-o-polakis.htm
Τυχαία Θέματα