Τα κρυπτονομίσματα στο βιβλίο ρεκόρ Guinness- Έγραψε ιστορία το Bitcoin

Τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον κατακτούν επάξια θέση και στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Το Bitcoin έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο διάσημο βιβλίο, καθώς είναι και επίσημα πλέον το «πρώτο αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα».

Η συμπερίληψή του είναι μέρος μιας μεγαλύτερης κατηγορίας που ονομάζεται «κρυπτομανία», υπό την οποία καταγράφονται και αρκετά άλλα ρεκόρ που σχετίζονται με το blockchain.

Όσον

αφορά συγκεκριμένα το Bitcoin, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του βιβλίου, είναι το «παλαιότερο», «πιο πολύτιμο» και «πρώτο αποκεντρωμένο» κρυπτονόμισμα.

Από τη δημιουργία του το 2009, όντας και το πρώτο που φτιάχτηκε, το κρυπτονόμισμα παρέμεινε μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση. Ενώ χιλιάδες άλλα έχουν εμφανιστεί με την πάροδο του χρόνου, το Bitcoin συνεχίζει να κατέχει πάνω από το 40% της αγοράς με πάνω από 370 δισεκατομμύρια δολάρια σε σωρευτική αξία.

Στη σελίδα καταγραφής του ρεκόρ του στο διαδίκτυο, το Bitcoin περιγράφεται ως λύση στο πρόβλημα του «έμπιστου τρίτου μέρους», το οποίο στο παρελθόν απαιτούνταν για να διευκολύνει τις ψηφιακές πληρωμές. Διαφορετικά, ήταν αδύνατο να διατηρηθεί ένα δίκαιο και έντιμο «βιβλίο συναλλαγών» όπου οι άνθρωποι δεν ξόδευαν τα ίδια χρήματα περισσότερες από μία φορές.

«Το δίκτυο Bitcoin επιλύει το πρόβλημα της διπλής δαπάνης με έναν μη αξιόπιστο μηχανισμό που δεν απαιτεί από τρίτους (π.χ. τράπεζες) να επαληθεύουν τις συναλλαγές. και το πετυχαίνει με επικυρωτές (δηλαδή, miners, σε PoW.)», αναφέρει η ανάρτηση.

Τα άλλα ρεκόρ

Σε άλλα ρεκόρ, η διαβόητη συλλογή NFT CryptoPunks καταγράφεται ως «το ακριβότερο συλλεκτικό NFT», αφού ο Deepak Thapliya αγόρασε το CryptoPunk #5822 για 23,7 εκατομμύρια δολάρια σε Ethereum στις 12 Φεβρουαρίου.

Αν και το έργο τέχνης της Beeple πωλήθηκε ως NFT για 69,3 εκατομμύρια δολάρια το 2021, δεν ταίριαζε με τα κριτήρια για να καταγραφεί ως ρεκόρ στην κατηγορία NFT ως «σετ έργων τέχνης περιορισμένης κυκλοφορίας που δημιουργήθηκαν γύρω από προ-απόδοση πρότυπα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το «πιο πολύτιμο οπαδικό token» είναι αυτό της Μάντσεστερ Σίτι, το οποίο είχε κεφαλαιοποίηση 47,1 εκατομμυρίων δολαρίων στις 24 Μαρτίου, την καταληκτική ημερομηνία που χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή των δεδομένων στο βιβλίο. Πλέον, η κεφαλαιοποίηση του εν λόγω token έχει πέσει σε μόλις 24,8 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, το Ελ Σαλβαδόρ κατέχει το ρεκόρ της «πρώτης χώρας που υιοθέτησε το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα», τον Ιούνιο του 2021. Μέχρι στιγμής, η μόνη άλλη χώρα που έκανε το ίδιο είναι η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Κρυπτονομίσματα και στο λεξικό

Το βιβλίο Guinness, πάντως, δεν είναι το μόνο στο οποίο έκαναν πλέον την είσοδό τους τα κρυπτονομίσματα.

Το λεξικό Merriam-Webster πρόσθεσε μια πληθώρα λέξεων που αναφέρονται στα κρυπτονομίσματα στα λήμματά του τον περασμένο μήνα.

κρυπτονομίσματαBitcoinGUINNESSΓκίνες
Keywords
Τυχαία Θέματα