Το Dogecoin… κατακτά την Τουρκία- Ξεπέρασε Bitcoin και Ethereum

Μπορεί αρχικά να θεωρούνταν μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη επένδυση, αλλά με τον πληθωρισμό να καλπάζει, τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και την παγκόσμια οικονομία στη σκιά της ύφεσης, τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει πλέον μία από τις κορυφαίες εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες για πολλούς επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Και οι Τούρκοι δεν αποτελούν εξαίρεση.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, ο πληθωρισμός στη γείτονα έσπασε το ρεκόρ 25 ετών και ανήλθε στο 85,51% τον περασμένο μήνα.

Λόγω αυτού του τεράστιου πληθωρισμού και μιας απώλειας σχεδόν 50% στην αξία της λίρας, οι Τούρκοι φαίνεται

τώρα να καταφεύγουν στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 40% των ενηλίκων, ανεξαρτήτως φύλου, είτε κατέχουν ψηφιακά νομίσματα είτε έχουν εμπλακεί σε συναλλαγές κρυπτογράφησης τους προηγούμενους 6 μήνες. Ο αριθμός αναμένεται να φτάσει το 60% το επόμενο εξάμηνο.

Το Dogecoin γίνεται το αγαπημένο κρυπτονόμισμα των Τούρκων

Τις τελευταίες 30 ημέρες, οι κάτοικοι της Τουρκίας διαπραγματεύτηκαν περισσότερα Dogecoin από άλλα σημαντικά ψηφιακά νομίσματα και υπερδιπλάσια του συνολικού όγκου Βitcoin και Ethereum. Σύμφωνα με τα 3 κορυφαία τουρκικά ανταλλακτήρια, οι Τούρκοι κίνησαν σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, Ethereum και Dogecoin, με το τελευταίο να κατέχει τα ηνία με 380,3 εκατομμύρια δολάρια.

Τα στοιχεία προέρχονται από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων BTC Turk, Bitexlive και Bitexen. Την ίδια στιγμή, το Bitcoin και το Ethereum κατέγραψαν όγκους συναλλαγών 154,4 εκατομμυρίων δολαρίων και 142,6 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Από τότε που ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ απέκτησε την αποκλειστική ιδιοκτησία του Twitter τον προηγούμενο μήνα, το meme coin είδε την τιμή του σχεδόν να διπλασιάζεται. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι Τούρκοι ήθελαν να επωφεληθούν.

Η πτώση της λίρας οδήγησε τους Τούρκους στα κρυπτονομίσματα

Παρόλο που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι επικριτικοί για τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και έχουν εισαγάγει νέες κανονιστικές τροποποιήσεις σχετικά με το KYC και το AML, ο λαός προσπαθεί να βρει… καταφύγιο επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα.

Η συνεχιζόμενη τεράστια πτώση της τιμής της λίρας και ο υψηλός πληθωρισμός λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα θα μπορούσαν να είναι οι κύριοι λόγοι για την άνοδο των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.

Η Τουρκία δεν είναι μόνη σε αυτό. Χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Αργεντινή είναι επίσης μεταξύ αυτών όπου οι συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων αυξήθηκαν λόγω του πληθωρισμού και της ταχείας πτώσης του κρατικού τους νομίσματος.

Στον αντίποδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλάκις συμβουλεύσει τους πολίτες να αποφεύγουν τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, μιλώντας για εφαρμογές blockchain και metaverse σε πρόσφατη σύνοδο κορυφής, παραδέχτηκε τα αποτελεσματικά οφέλη τους, όπως η διαχείριση των αλυσίδων εφοδιασμού.

dogecoinκρυπτονομίσματαBitcoin
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα