Τουρκία: Σε χαμηλό 9 μηνών o πληθωρισμός τον Ιούλιο

13:45 5/8/2024 - Πηγή: Reporter

Σε χαμηλό εννέα μηνών αποκλιμακώθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Ιούλιο, με επιβράδυνση στο 61,78%, τον Ιούλιο από 71,60% τον Ιούνιο, κάτω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TurkStat).

Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην εκπαίδευση με 104,50%, ενώ τα είδη ένδυσης και υπόδησης κατέγραψαν τις χαμηλότερες αυξήσεις με 39,75%.

Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων της ενέργειας, των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών, των αλκοολούχων ποτών και του καπνού, διαμορφώθηκε

στο 60,23% τον Ιούλιο. Έρευνα της Anadolu την Παρασκευή προέβλεπε τον πληθωρισμό του Ιουλίου να αγγίζει το 62,23% σε ετήσια και 3,51% σε μηνιαία βάση.

Σε μηνιαία βάση, ο τουρκικός ΔΤΚ ενισχύθηκε κατά 3,23% από τον Ιούνιο. «Ο πληθωρισμός υποχωρεί», διαπίστωσε ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ Μεχμέτ Σιμσέκ, προσθέτοντας πως: «συνεχίζουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, ενώ κύριος στόχος του προγράμματός μας είναι ο αποπληθωρισμός. Η μείωση του πληθωρισμού θα γίνει περισσότερο αισθητή την επόμενη περίοδο».

#ΤΟΥΡΚΙΑ #πληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
tourkia-se-chamilo-9-minon-o-plithorismos-ton-ioulio.htm
Τυχαία Θέματα