Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, πιστεύει ότι το Ισραήλ πρέπει να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ως απάντηση στο πρόσφατο πυραυλικό μπαράζ της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρόεδρος, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα, αναφέρθηκε σε ερώτηση που είχε θέσει στον πρόεδρο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν αυτήν την εβδομάδα σχετικά με το ενδεχόμενο το Ισραήλ να στοχεύσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Όταν του έκαναν αυτή την ερώτηση, η απάντηση

θα έπρεπε να είναι: χτυπήστε πρώτα τα πυρηνικά και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

«Αλλά θα δούμε ποια είναι πραγματικά τα σχέδιά τους», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την Παρασκευή, προέτρεψε το Ισραήλ να μην χτυπήσει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν. «Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως το Ισραήλ δεν έχει καταλήξει ακόμη στο πώς θα απαντήσει στο Ιράν.

Την Τετάρτη, ο Τζο Μπάιντεν είχε πει ότι εναντιώνεται στην ιδέα το Ισραήλ να βομβαρδίσει πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, εν είδει αντιποίνων για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

#Τραμπ #Ισραήλ #Ιράν #απάντηση #επίθεση #πυρηνικά #πετρελαιοπηγές
Keywords
Αναζητήσεις
trab-to-israil-prepei-na-chtypisei-ta-pyrinika-tou-iran.htm
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Ισραήλ, Ιράν,trab, israil, iran