Τραμπ: Βάναυσοι οι Δημοκρατικοί με τον Μπάιντεν, αναγκαστική η «παραίτηση»

Στελέχη των Δημοκρατικών «εκδίωξαν» τον Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, καταγγέλλοντας τη «βάναυση» στάση του Δημοκρατικού κόμματος, την επομένη της ομιλίας του προέδρου Μπάιντεν σχετικά με την απόφασή του να τερματίσει την εκστρατεία του για επανεκλογή.

«Τον ανάγκασαν να φύγει, η Πελόζι, ο Ομπάμα και άλλοι», είπε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης στο Fox News.

Ο ρόλος, στα παρασκήνια, της πρώην προέδρου της Βουλής

των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν σχολιάζεται ευρέως εδώ και ημέρες στον αμερικανικό Τύπο.

«Τους έβλεπα στην τηλεόραση, ήταν τόσο ευγενικοί, «Ω ναι, αγαπάμε τον Τζο, αγαπάμε τον Τζο». Αλλά, στο παρασκήνιο, ξέρω πολύ καλά ότι ήταν βάναυσοι» απέναντί του, δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Πριν την απόφαση Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, είχαν προηγηθεί ένα καταστροφικό για τον ίδιο debate απέναντι στον Τραμπ, στα τέλη Ιουνίου, καθώς και εκκλήσεις από Δημοκρατικούς, δημοσίως και ιδιωτικά, να παραιτηθεί, αφού έκριναν ότι δεν είναι ικανός να κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα», είπε ο Τραμπ, για τα τεκταινόμενα στο αντίπαλό του κόμμα. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, «είναι χειρότερη» από τον Μπάιντεν, σημείωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χθες, εξήγησε στους συμπατριώτες του πως αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, προκειμένου «να σωθεί η δημοκρατία» στη χώρα και να δώσει τόπο σε «νεότερες φωνές». Για τον Τραμπ, το διάγγελμα του Μπάιντεν ήταν «ελάχιστα κατανοητό και πολύ κακό», όπως τόνισε σε ανάρτησή του στο Truth Social.

#Τραμπ #Μπάιντεν #ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_ΗΠΑ #ΑΠΟΣΥΡΣΗ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ #Δημοκρατικοί
Keywords
Αναζητήσεις
trab-vanafsoi-oi-dimokratikoi-me-ton-bainten-anagkastiki-i-paraitisi.htm
Τυχαία Θέματα