Βελόπουλος: Ανεπαρκής η κυβέρνηση- «Ακυβέρνητο καράβι» το επιτελικό κράτος

«Στημένο παιχνίδι» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, κάνοντας λόγο για ανεπαρκή κυβέρνηση και ένα επιτελικό κράτος που είναι… ακυβέρνητο καράβι. Παράλληλα δήλωσε ότι «θλίβομαι γιατί το προεδρείο δεν έπρεπε να δώσει το λόγο σε Τσίπρα και Μητσοτάκη», αναφερόμενος στην χθεσινή (29/1) τοποθέτηση των δύο πολιτικών αρχηγών.

«Δεν έπρεπε να δοθεί ο λόγος

σε κανέναν από τους δύο εχθές. Δήλωσε ο πρωθυπουργός ότι από τα λάθη μας θωρακίζουμε το μηχανισμό του κράτους. Εάν είχα κάποιον υπεύθυνο στην εταιρεία μου και επί δύο δυόμισι χρόνια κάνει λάθη συνεχώς θα τον είχα απολύσει. Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν κυβέρνηση για 20 χρόνια; Οι της Νέας Δημοκρατίας λένε το αμίμητο ότι είπε συγνώμη ο πρωθυπουργός», τόνισε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης».

Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας την επικαιρότητα για τη συμπλήρωση 26 χρόνων από το περιστατικό στα Ίμια, αφήνοντας αιχμές για τα "σημιτικά" φλερτ που έχει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι επί 2,5 χρόνια η ΝΔ κάνει λάθη, τονίζοντας ότι «είστε η κυβέρνηση των λαθών». «Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας είστε η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε και δεν αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτή έκανε Εθνική προδοσία με τη Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έκανε λόγο για περίεργη διατύπωση του πρωθυπουργού περί συγγνώμης σημειώνοντας ότι για να ζητήσει συγγνώμη κάτι κακό έκανε και πρόσθεσε «είστε παντού πρώτοι. Η χειρότερη κυβέρνηση σε ακραία φαινόμενα, ακραία ανικανότητα». Επιπλέον, σημείωσε πως αδυνατεί να αντιληφθεί τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση και ζητάει εκλογές για να «αναστηθεί η Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η κίνηση για την πρόταση μομφής ήταν μια απάντηση στο δημοσκοπικό τέρας του ΚΙΝΑΛ, ως ένα ένστικτο επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και μια ανάγκη για εντυπωσιοθηρία. Κρίνει άκαιρη και λανθασμένη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε να κάνει την πρόταση δυσπιστίας.

Με το λόγο του, τόνισε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άτυπη συγκυβέρνηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

Για το ΚΙΝΑΛ ο Βελόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη δήλωση Ανδρουλάκη ότι το ΚΙΝΑΛ δε προκρίνει τη διεξαγωγή εκλογών εν μέσω πανδημίας, αφού πριν λίγες βδομάδες έκανε εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με φυσική παρουσία στις κάλπες.

Σημείωσε, δε, πως το ΚΙΝΑΛ ψήφισε 179 νομοσχέδια της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, ενώ και η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει το 64% των νομοσχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι τα τρία κόμματα δεν διαφέρουν σε τίποτα.

Αναφερόμενος στην ενέργεια, υποστήριξε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ «κατάφεραν να καταντήσουν τη χώρα όμηρο των εχθρών της». «Εάν αύριο Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία κατεβάσουν το ρελέ θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα» είπε. «Κάτι πρέπει να κάνουμε για την ενέργεια. Δεν μπορούμε να εξαρτόμαστε από Τουρκία, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν» σημείωσε.

Τόνισε δε, πως στην Ελλάδα οι τιμές στην ενέργεια αυξάνονται περισσότερο και για μεγαλύτερη διάρκεια λόγω της στρέβλωσης στον ανταγωνισμό και της πρακτικής των εταιρειών να μετακυλούν όλο το κόστος στους καταναλωτές. Τέλος, σημείωσε πως η λύση δεν είναι η «πράσινη ενέργεια και πράσσειν άλογα», αλλά η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κυριάκος Βελόπουλοςπρόταση μομφήςΤσίπραςΜητσοτακηςΊμια
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βελόπουλος, Ανεπαρκής, - Ακυβέρνητο,velopoulos, aneparkis, - akyvernito