Βγήκε αντίδραση στο Χρηματιστήριο- Απομακρύνθηκε από το χαμηλό 5μήνου

«Φρένο» στο σερί των sell off βάζει σήμερα (10/10) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να ανεβάζουν «στροφές» από το πρώτο λεπτό της συνεδρίασης. Ήδη, η εμφατική άνοδος που καταγράφεται έχει «απορροφήσει» τους κλυδωνισμούς της προηγούμενης μέρας.

Ο κύκλος των απωλειών ήταν ισχυρός και διαρκής, οπότε είναι λογικό οι επενδυτές να επανατοποθετούνται στους τίτλους με μεγαλύτερη δυναμική και ένταση. Πρόσθετη ώθηση παρέχει το θετικό κλίμα, που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια.

Τα τραπεζικά και ενεργειακά blue

chips «σέρνουν το χορό» της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται από τα χαμηλά 5μήνου «χτίζοντας» μία νέα απόσταση ασφαλείας. Ωστόσο, είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί προκειμένου να μηδενίσει το «κοντέρ» των εντός Οκτωβρίου απωλειών. Πλέον, ο ΓΔ βρίσκεται περίπου 30 μονάδες πάνω από το πρόσφατο αρνητικό ρεκόρ, αλλά περισσότερες από 50 μονάδες κάτω από το κλείσιμο του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ ενισχύεται κατά 2,88% και διαπραγματεύεται στις 1.143,28 μονάδες. Ξεχωρίζουν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Τρ. Πειραιώς, της HELLENiQ ENERGY, της Alpha Bank, της Aegean, της Ελλάκτωρ και της Εθνικής Τράπεζας.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός Δείκτηςσυναλλαγές
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βγήκε, Χρηματιστήριο- Απομακρύνθηκε, 5μήνου,vgike, chrimatistirio- apomakrynthike, 5minou