Βορειοδυτική Ευρώπη: Ανάπτυξη του 1ου τερματικού σταθμού για μεταφορά υδρογόνου

Η Vision Energy, με έδρα τις ΗΠΑ, μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της Evolution Terminals BV, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την υποβολή της λεπτομερούς εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το ενεργειακό της έργο στο λιμάνι της Βόρειας Θάλασσας του Vlissingen, στην Ολλανδία πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα, η Evolution

Terminals αναπτύσσει προηγμένη τοποθεσία 16,4 εκταρίων στο λιμάνι της Βόρειας Θάλασσας του Vlissingen για την κατασκευή και παράδοση του πρώτου τερματικού εισαγωγών, αποθήκευσης και χειρισμού της Βορειοδυτικής Ευρώπης που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για μεταφορείς υδρογόνου, προϊόντα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η επένδυση του σχεδίου ανάπτυξης της Φάσης 1 εκτιμάται σε 450 εκατομμύρια ευρώ για έως και 400.000 CBM αποθήκευσης για πράσινα προϊόντα και καύσιμα με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Το έργο θα περιλαμβάνει επενδύσεις σε μια νέα προβλήτα βαθέων υδάτων, ανακατασκευή τοιχώματος προκυμαίας, εγκαταστάσεις φόρτωσης φορτηγών και σιδηροδρομικών οχημάτων και η εταιρεία στοχεύει στο FID προς τα τέλη του 2023.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία ολοκληρώνει τις υπόλοιπες απαραίτητες μελέτες για την υποστήριξη των αιτήσεων υποβολής αδειών στο πλαίσιο της ολλανδικής διαδικασίας «WABO», με στόχο την πρώτη υποβολή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η υποβολή περιλαμβάνει την κατάθεση περιβαλλοντικής άδειας ακολουθούμενη από αίτηση οικοδομικής άδειας για το πρώτο στάδιο ανάπτυξης.

«Ένα χαρτοφυλάκιο λεπτομερών μελετών έχει διεξαχθεί και έχει πλέον ολοκληρωθεί από αρκετούς εμπειρογνώμονες και εξειδικευμένες εταιρείες συμβούλων με έδρα τις Κάτω Χώρες που έχει αναλάβει η εταιρεία, για την υποστήριξη των αιτήσεων τελικής άδειας. Οι μελέτες περιελάμβαναν χωροταξική διάταξη, σχεδιασμό, λεπτομερείς ποσοτικές εκτιμήσεις κινδύνου και αναφορές ασφάλειας, εκτιμήσεις ακουστικών επιπτώσεων και θορύβου, υπολογισμούς ποιότητας αέρα, διαχείριση νερού, πυρασφάλεια και προσομοιώσεις πλοήγησης πιλότων για την προβλήτα», δήλωσε η Vision Energy.

Τα σχέδια Φάσης 2 και 3 περιλαμβάνουν την επέκταση της αποθήκευσης για προϊόντα και καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και την ενσωμάτωση μιας μονάδας πυρόλυσης αμμωνίας για τη διάσπαση της πράσινης αμμωνίας σε υδρογόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα