Βρετανία: Οι «εκλεκτοί» του Στάρμερ- Πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών

20:14 5/7/2024 - Πηγή: Reporter

Τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν στο υπουργικό συμβούλιο στην κυβέρνηση των Εργατικών επέλεξε ο νέος πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ. Μία γυναίκα, η 45χρονη Ρέιτσελ Ριβς, αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Στάρμερ επέλεξε επίσης μία γυναίκα για να είναι η νέα αναπληρώτρια πρωθυπουργός. Πρόκειται για 44χρονη πολιτικό από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, εξαιρετικά αγαπητή στην κομματική βάση.

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο 51χρονος Ντέιβιντ Λάμι, ο

οποίος ήταν ο νεαρότερος βουλευτής όταν είχε πρωτοεκλεγεί στα 27 του το 2000.

Υπουργός Εσωτερικών η επίσης πολύπειρη Ιβέτ Κούπερ και υπουργός Άμυνας ο Τζον Χίλι.

Eπίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC το υπουργικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Σαμπάνα Μαχμόντ στη θέση της υπουργού Δικαιοσύνης, Ουές Στρίτινγκ στο υπουργείο Υγείας, Μπρίτζετ Φίλιπσον στο υπουργείο Παιδείας, Εντ Μίλιμπαντ στο υπουργείο Ενέργειας, Λιζ Κένταλ στο υπουργείο Εργασίας, Τζόναθαν Ρέινολντς υπουργός Επιχειρήσεων, Πίτερ Κάιλ υπουργός Επιστημών, Λουίζ Χάι υπουργός Μεταφορών.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, είναι δικηγόρος, απόγονος σκλάβων και φίλος, μεταξύ άλλων, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Γνωστός για την ευθύτητά του, ο 51χρονος Λάμι έχει ήδη δηλώσει ότι η ιστορία των προγόνων του, οι οποίοι ήταν σκλάβοι, μέχρι και τον 19ο αιώνα, στη Γουιάνα, σε φυτείες ζαχαροκάλαμου, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει τα καθήκοντά του.

«Θα αντιμετωπίσω με απίστευτη σοβαρότητα την ευθύνη ότι θα είμαι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών, απόγονος του δουλεμπορίου», δήλωσε πρόσφατα.

Νωρίτερα, στις πρώτες του δηλώσεις από τη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Στάρμερ έκανε λόγο για ανάγκη επανεκκίνησης της Βρετανίας και έθεσε ως βασικούς στόχους την πρόσβαση όλων των πολιτών στην ενέργεια, καλύτερους μισθούς, αλλά και υποδομές. Άλλωστε, έχει υποσχεθεί ότι θα φροντίσει να παρέμβει το κράτος σε κρίσιμες υποδομές, όπως ο σιδηρόδρομος.

#Βρετανία #ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ #Κυβέρνηση #Εργατικοί #ΣΤΑΡΜΕΡ
Keywords
Αναζητήσεις
vretania-oi-eklektoi-tou-starmer--proti-gynaika-ypourgos-oikonomikon.htm
Τυχαία Θέματα