Ξεκίνησαν τα αντίποινα- Επίθεση Χεζμπολάχ με drones στο βόρειο Ισραήλ

17:21 6/8/2024 - Πηγή: Reporter

Η λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά στρατιωτικών στόχων στη Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στο βόρειο Ισραήλ που προκάλεσε θύματα.

Σε ανακοίνωσή της, η λιβανέζικη ομάδα είπε ότι εκτόξευσε μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αρχηγείο της ισραηλινής ταξιαρχίας

Golani, μιας ταξιαρχίας πεζικού και το αρχηγείο της μονάδας Egoz, μιας επίλεκτης μονάδας καταδρομέων, που βρίσκεται στους στρατώνες Shraga κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι επιθέσεις «χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και είχαν απώλειες», είπε η οργάνωση, προσθέτοντας ότι η απάντησή της για τη δολοφονία του Φουντ Σουκρ, ανώτερου στρατιωτικού διοικητή, σε ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα «δεν έχει έρθει ακόμη».

{https://x.com/360nhatot/status/1820773730207121489}

Οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώθηκαν την τελευταία εβδομάδα μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη του επικεφαλής της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς και έπειτα από το ισραηλινό χτύπημα στα προάστια της Βηρυτού που σκότωσε έναν ανώτατο διοικητή της λιβανικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Αναμένεται ασφαλώς και η αντίδραση του Ιράν, που έχει δηλώσει ότι θα αντεπιτεθεί στο Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να προσπαθούν μέσω της διπλωματικής οδού να αποτρέψουν την κλιμάκωση.

Στο "κόλπο" βρίσκεται, πάντως και η Ρωσία, με τους New York Times να μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες παρέχει εξοπλισμό στο Ιράν.

#Χεζμπολάχ #Ισραήλ #Ιράν #Μέση_Ανατολή
Keywords
Αναζητήσεις
xekinisan-ta-antipoina--epithesi-chezbolach-me-drones-sto-voreio-israil.htm
Τυχαία Θέματα