Υπ. Τουρισμού Ισραήλ: Η Ελλάδα δημοφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς

«Το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν πολλά κοινά σημεία και ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να προωθήσουν από κοινού, τόνισε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Iσραηλινός υπουργός Τουρισμού, Γιόελ Ραζβόζοβ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τη χώρα του.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο αριθμός των

Ελλήνων επισκεπτών που επιλέγουν το Ισραήλ, όχι όμως ιδίου μεγέθους, και αυτό είναι κάτι που θέλουν να βελτιώσουν, σύμφωνα με τον κ. Ραζβόζοβ, αναπτύσσοντας και άλλες μορφές τουρισμού πέραν του προσκυνηματικού και θρησκευτικού, καθώς ο κύριος λόγος που ταξιδεύουν στο Ισραήλ οι Έλληνες είναι το προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού δήλωσε συγκινημένος για την επίσκεψή του στην εβραϊκή συναγωγή και την κατάθεση στεφάνων, μαζί με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του δεν έχει μέλλον».

Κοινά τουριστικά πακέτα Ισραήλ-Ελλάδας

«Το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν πολλά κοινά σημεία και ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να προωθήσουν από κοινού», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού.

Επιπλέον, τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων, συνδέοντας τα τουριστικά μας προϊόντα στη βάση του πολιτισμού, της ιστορίας και όχι μόνο, καθώς και οι δύο χώρες μπορούν να προσφέρουν ήλιο, θάλασσα και ψυχαγωγία».

«Οι ταξιδιώτες που έρχονται από μακριά μπορούν κάλλιστα να συνδυάσουν τις δύο χώρες και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το αναπτύξουμε περισσότερο στη βάση μιας κοινής στρατηγικής», ανέφερε ο κ. Ραζβόζοβ.

ΙσραήλΕΛΛΑΔΑΤουρισμόςδιμερείς σχέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα