Υπεροχή Χάρις στο debate: Καθαρίσαμε το χάλι σου-Τραμπ: Είσαι μαρξίστρια

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε το πρώτο debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις με ανταλλαγή προσβολών και σκληρών χαρακτηρισμών. Στα πρώτα τους σχόλια βέβαια οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι νικήτρια αναδείχθηκε η Χάρις, κάτι που προκύπτει και από σχετική δημοσκόπηση του CNN.

Το 63% των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων που παρακολούθησαν την τηλεμαχία είπαν στο CNN ότι η Χάρις τα πηγε καλύτερα

από τον Τραμπ, ενώ το 37% των συμμετεχόντων υποστήριξε το αντίστροφο. Πριν το ντιμπέιτ οι ίδιοι ψηφοφόροι ήταν μοιρασμένοι 50%-50% στο ποιος εκ των δύο υποψηφίων θα τα πήγαινε καλύτερα.

Όπως σημειώνει το CNN πρόκειται για μια μεταστροφή του κλίματος καθώς τον Ιούνιο στο ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν, το 67% είχε κρίνει ως νικητή τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, καθώς υποστήριξε ότι «πιθανώς δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι» εξαιτίας της ρητορικής που έχουν εναντίον του η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και άλλοι. Ο Τραμπ αντέδρασε στον ισχυρισμό της Χάρις ότι ο πρώην πρόεδρος θα χρησιμοποιούσε ως όπλο το υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον των πολιτικών του εχθρών σε περίπτωση επανεκλογής του.

«Πιθανότατα να έφαγα μια σφαίρα στο κεφάλι εξαιτίας των πραγμάτων που λένε για μένα. Μιλάνε για τη δημοκρατία – ‘είμαι απειλή για τη δημοκρατία’. Αυτοί είναι η απειλή για τη δημοκρατία», δήλωσε.

Η Κάμαλα Χάρις πρόσαψε στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι «περίγελος» των ξένων ηγετών, τονίζοντας πως «χειραγωγείται» από «δικτάτορες».

Στο μέτωπο της οικονομίας ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην αντίπαλό του, κατηγορώντας τη για «ρεκόρ πληθωρισμού». «Όταν ήμουν εγώ πρόεδρος, εξασφάλισα δισεκατομμύρια δολάρια από την Κίνα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «έχουμε τον χειρότερο πληθωρισμό στην ιστορία του έθνους μας».

Η αντιπρόεδρος Χάρις απάντησε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έπρεπε να «καθαρίσει το χάος του Ντόναλντ Τραμπ» μετά από 4 χρόνια στον Λευκό Οίκο, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι άφησε τις ΗΠΑ με «τη χειρότερη ανεργία από τη Μεγάλη Ύφεση», «τη χειρότερη επίθεση στη δημοκρατία μας από τον Εμφύλιο Πόλεμο» και «τη χειρότερη επιδημία δημόσιας υγείας εδώ και έναν αιώνα».

«Έχω γυρίσει τον κόσμο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κι οι ηγέτες του κόσμου όλου περιγελούν τον Ντόναλντ Τραμπ», διαβεβαίωσε η κυρία Χάρις, επιμένοντας πως είναι «διαβόητο» το ότι «δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες εύχονται να γίνεται ξανά πρόεδρος διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να σας χειραγωγήσουν κολακεύοντάς σας και κάνοντάς σας χάρες».

«Είναι μαρξίστρια. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μαρξίστρια. Ο πατέρας της είναι μαρξιστής καθηγητής οικονομικών. Την δίδαξε καλά», απάντησε ο Τραμπ.

Στην τελική της δήλωση, η Κάμαλα Χάρις είπε μια ατάκα που χρησιμοποιεί κατά τη : «Δεν γυρίζουμε πίσω».

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τη μεριά του ρώτησε τη Χάρις γιατί δεν έκανε όσα τώρα υπόσχεται, αφού ήταν 3,5 χρόνια στον Λευκό Οίκο με τον Μπάιντεν.

#Χάρις #Τραμπ #Debate
Keywords
Αναζητήσεις
yperochi-charis-sto-debate-katharisame-to-chali-sou-trab-eisai-marxistria.htm
Τυχαία Θέματα