Ζαχαράκη: €17 δισ. τα έσοδα του τουρισμού-Αισιοδοξία για το 2023

11:12 1/1/2023 - Πηγή: Reporter

Σε πρωινή εκπομπή βρέθηκε σήμερα 1η Ιανουαρίου η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι είμαστε κοντά στο να φτάσουμε τα επίπεδα-ρεκόρ του 2019 στις αποδόσεις του τουρισμού, ενώ απαρίθμησε και τα τρία στοιχεία που επιτρέπουν στη χώρα μας να «χαμογελάει» συγκρατημένα εν' όψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Για το 2022, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε:

«Για αρχή να δούμε πως πήγαμε τους πρώτους δέκα μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στα 17 περίπου

δισεκατομμύρια βρίσκονται τα έσοδα, κινούμαστε δηλαδή με αρκετά μεγάλη ασφάλεια στο να φτάσουμε στο ρεκόρ του 2019, το παρουσιάσαμε και στον πρωθυπουργό στην εκδήλωση απολογισμού που κάναμε στις 21 Δεκεμβρίου και το πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε αύξηση μέσης δαπάνης.

Έχουμε περίπου 10% αύξηση μέσης δαπάνης σε σχέση με το 2019 και επίσης έχουμε τρεις σημαντικές αγορές, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία οι οποίες έχουν αύξηση και σε αφίξεις αλλά και σε έσοδα. Βλέπετε δηλαδή από τη Μεγάλη Βρετανία να έχουμε 20% αύξηση, να ακολουθεί και η Γερμανία και η Γαλλία με πολύ υψηλά ποσοστά.

Επίσης για τις εορταστικές ημέρες έχουμε πληρότητες σε όλη την Ελλάδα που κινήθηκαν από 80 έως και 100%. Ελπίζουμε να έχουμε και χιόνι παντού για να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα. Πέρσι λειτούργησαν τα 17 από τα 24, πήγαν πολύ καλά και ευελπιστούμε να γίνει και φέτος αυτό γιατί βοηθάει πολύ μέρη τα οποία έχουν ανάγκη να αναπνεύσουν αυτή τη στιγμή, δηλαδή χειμερινούς και ορεινούς προορισμούς», υπογράμμισε αρχικά η Υφυπουργός Τουρισμού.

Αναφορικά με την τουριστική σεζόν του 2023 συμπλήρωσε:

«Έχουμε αυτή τη στιγμή στοιχεία τα οποία μας δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία, σε όλες τις εκθέσεις αλλά και τις διμερείς επαφές που κάνουμε βλέπουμε τρία πολύ ενθαρυντικά στοιχεία:

1) Ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τις ίδιες ή και περισσότερες πτήσεις. Με κάποιες μάλιστα ενδιαφέρουσες προσθήκες από καινούργιες χώρες όπως η Ισλανδία που ξεκινά από το καλοκαίρι απευθείας πτήσεις για την Ελλάδα.

2)Οι μεγάλοι tour operators έχουν προγραμματίσει πάλι ίδιες ή και περισσότερες θέσεις για όλη την Ελλάδα

3) Βλέπουμε πολύ ενθαρυντικά στοιχεία από τις προκρατήσεις, οι οποίες ήταν λίγο πιο συγκρατημένες το Σεπτέμβριο, λίγο καλύτερες τον Οκτώβριο

Είναι λοιπόν τρία ενθαρυντικά στοιχεία που μας κάνουν να χαμογελάμε, όμως συγκρατημένα γιατί είδατε ότι και πέρσι 24 Φεβρουαρίου ξέσπασε ο πόλεμος, κατέληξε στην παρέμβασή της η κ. Ζαχαράκη.

ΖαχαράκηΤουρισμόςτουριστική σεζόνΥπουργείο Τουρισμού
Keywords
Τυχαία Θέματα