Μπράβοοο! Πρωτιές φοιτητών της Νομικής Αθηνών σε παγκόσμιο διαγωνισμό! Αναμετρήθηκαν με 70 πανεπιστήμια & σάρωσαν! Πραγματικά δείτε την είδηση (φωτό)

Μπράβοοο! Πρωτιές φοιτητών της Νομικής Αθηνών σε παγκόσμιο διαγωνισμό! Αναμετρήθηκαν με 70 πανεπιστήμια & σάρωσαν! Πραγματικά δείτε την είδηση (φωτό)ggakisFri, 10/25/2024 - 09:52

Η Νομική Σχολή Αθηνών συνεχίζει να γράφει ιστορία με διαγωνισμούς Εικονικής Δίκης.

Τελευταία μεγάλη διάκριση η εκπροσώπηση της Νομικής Αθηνών για λογαριασμό της Ευρώπης, ως περιφερειακή Πρωταθλήτρια, στους παγκόσμιους τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο

Δίκαιο του Διαστήματος («Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition»), όπου μετά από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων κατέλαβε τη δεύτερη θέση ενώ η φοιτήτρια Χρυσή Βορλόου, μέλος της ομάδας, αναδείχθηκε καλύτερη αγορήτρια στον κόσμο (World Best Oralist).

Oι παγκόσμιοι τελικοί του διαγωνισμού έλαβαν χώρα στο Μιλάνο, 14-18 Οκτωβρίου 2024, στα πλαίσια του 75ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου (75th International Astronautical Congress, IAC).

Διαβάστε ακόμα: Topwoman η φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών, Χρυσή Βορλόου - Είναι η καλύτερη αγορήτρια στον κόσμο στο Δίκαιο του Διαστήματος - Παγκόσμια διάκριση

Σημειώνεται ότι, στο φετινό Ευρωπαϊκό Γύρο του Διαγωνισμού, ο οποίος έλαβε χώρα από 8 έως 12.4.2024, στη Βιέννη (Αυστρία), μετά από σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, η ομάδα της Νομικής Αθηνών είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα της είχαν απονεμηθεί και όλα τα άλλα βραβεία του διαγωνισμού: το βραβείο για τα καλύτερα γραπτά υπομνήματα και το βραβείο για τον καλύτερο αγορητή, που έλαβε η Χρυσή Βορλόου. Ήταν η πρώτη φορά, σε διαγωνισμό εικονικής δίκης, που απονεμήθηκαν όλα τα βραβεία σε μια ομάδα.

Ο εν λόγω διαγωνισμός εικονικής δίκης (Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition) διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL). Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε σε νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του «σκοτεινού και ήσυχου» ουρανού, την ελευθερία επιστημονικής έρευνας στο διάστημα και τις συγκρούσεις διαστημικών αντικειμένων. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν, κάθε χρόνο, πάνω από 70 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

Η εκπληκτική φετινή επίδοση της Νομικής Σχολής Αθηνών έρχεται να επισφραγίσει μια λαμπρή, συνολική πορεία στον εν λόγω διαγωνισμό, αφού, βάσει των αποτελεσμάτων, σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, από το 2011 (πρώτη συμμετοχή στο διαγωνισμό), η Νομική Σχολή Αθηνών βρίσκεται, σταθερά, στην πρώτη, διαχρονικά, θέση στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια.

Κατά τη φετινή χρονιά, την ομάδα απετέλεσαν οι προπτυχιακοί-ές φοιτητές-τριες: Χρυσή Βορλόου, Ευάγγελος Γαζής και Ρεγγίνα Κουρτίδη, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών και Αναπληρωτή Κοσμήτορα Γεωργίου Κυριακόπουλου, με τη συνεπικουρία, στην προετοιμασία της ομάδας, του ασκούμενου δικηγόρου Γιώργου Χατζηχαραλάμπους και της (προπτυχιακής) φοιτήτριας Βέρας Παλιαλέξη, οι οποίοι υπήρξαν μέλη της ομάδας του 2022.

Με την κορυφαία αυτή διάκριση, η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ βρίσκεται σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο του εν λόγω διαγωνισμού εικονικής δίκης (ο οποίος αποτελεί εξαιρετικά επίπονη ακαδημαϊκή διαδικασία, με απαιτήσεις εξαντλητικής μελέτης και εμβάθυνσης τόσο στο δημόσιο διεθνές δίκαιο όσο και στο δίκαιο του διαστήματος). Αποδεικνύονται, έτσι, οι εξαιρετικές δυνατότητες των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών (αφού οι παραπάνω διακρίσεις έχουν κατακτηθεί από διαφορετικές, κάθε χρόνο, ομάδες φοιτητών), το πάθος τους για την ακαδημαϊκή έρευνα και τη γνώση, καθώς και η ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική θέση στην οποία βρίσκονται μεταξύ των συναδέλφων τους ανά τον κόσμο. Αυταπόδεικτα, επίσης, το βάθος και η υψηλή ποιότητα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης που παρέχει η Νομική Σχολή Αθηνών στους φοιτητές της.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-10/nomikh.png?itok=aR6Gyfxb
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπράβοοο Πρωτιές, Νομικής Αθηνών, Αναμετρήθηκαν, Πραγματικά,bravooo proties, nomikis athinon, anametrithikan, pragmatika