Νίκος Παππάς για Eurogroup: Η Ελλάδα κέρδισε έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σχολίασε την απόφαση του Eurogroup, τονίζοντας πως, η Ελλάδα κέρδισε «έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, όπου θα ξανασυζητήσουμε την αναστολή πληρωμών για τα δάνεια του EFSF, την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών κλπ, και όλο αυτό το πακέτο είναι σημαντική ελάφρυνση που

αποτυπώνεται».

«Αν το ίδιο πακέτο ερχόταν με 10 δισ. λιτότητα δεν θα το δεχόμασταν, η Ελλάδα θα το απέρριπτε» τόνισε, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός ανάφερε, επίσης, ότι δεν μπορούν να κάνουν κριτική όσοι μιλούσαν για μεγαλύτερα πλεονάσματα, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του 2015, είπε ότι εκείνες δεν τις έκανε ο Γιάννης Βαρουφάκης αλλά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όταν έφτασε στα όρια, στράφηκε στον ελληνικό λαό.

Αναφερόμενος, δε, στα πλεονάσματα, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «το 2,2% είναι χαμηλότερο από το 2,6%, αν πηγαίναμε με τους κανόνες της ΕΕ» σημειώνοντας ότι και στα μνημόνια να μην είχε μπει η χώρα, με βάση το χρέος, οι υποχρεώσεις για τα πλεονάσματα θα ήταν μεγαλύτερες.

Αποτιμώντας τα θετικά της συμφωνίας, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ανοίξει 180 κέντρα πρωτοβάθμιας Υγείας, «κάτι που ούτως ή άλλως έπρεπε να γίνει», και έκανε λόγο για μια καινούργια σελίδα- «την οποία έχουν δει όλα τα ξένα ΜΜΕ, αλλά όχι κάποια εγχώρια». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί τρομερές κριτικές, οι οποίες «είναι θεμιτές όταν όμως δεν εμπεριέχουν ανακρίβειες».

Ο Ν. Παππάς είπε ότι όταν μιλάμε για θέμα μέτρων πρέπει να σκεφτόμαστε και τα αντίμετρα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα του 2019 και του 2020 έχουν μηδενικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να απεμπολήσει το χαρτί ότι είναι η πλευρά η οποία τήρησε τα συμφωνηθέντα» συμπλήρωσε λέγοντας ότι η αντιπολίτευση ζητούσε να υπογράψουν πριν κερδίσουν τα αντίμετρα, κάτι το οποίο θα σήμαινε περαιτέρω συμπίεση του προϋπολογισμού».

Μιλώντας για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο Ν. Παππάς είπε ότι υπάρχει ρητά στη συμφωνία ότι η γλώσσα τους ανήκει στις νότιες σλαβικές γλώσσες, σημειώνοντας ότι όλος ο κόσμος τούς έχει χαρακτηρίσει μακεδόνες σλαβικής προέλευσης, κάτι το οποίο ήταν και η πάγια θέση της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια. Προσέθεσε ότι για χρόνια η Ελλάδα είχε φοβική εξωτερική πολιτική την οποία ούτε οι ηγεσίες της πίστευαν, και υπογράμμισε ότι έχουν κλείσει τα ζητήματα αλυτρωτισμού. «Η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο» συνέχισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι κάποιοι υποκριτές θα έπρεπε να βγουν πρώτοι και να πουν την αλήθεια στον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια. «Αν νομίζουν ότι κάνουν επένδυση στο πολιτικό τους μέλλον θα διαψευσθούν. Η χώρα είχε γραμμή Βουκουρεστίου και με αυτή κέρδισε. Η Ελλάδα είχε πάγια πολιτική θέση και κάποιους πολιτικάντηδες οι οποίοι το 1990 έκαναν πολιτική καριέρα» τόνισε ο Ν. Παππάς, ζητώντας την αρμόζουσα σοβαρότητα για έναν τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Νέα ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ EUROGROUP Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα