Σε αυτό το σπίτι έμεινε η Margaret Thatcher το 1990 - Κοντά στο Westminster με έντονα χρώματα & αγγλικό στυλ - Πουλιέται φορτωμένο αναμνήσεις (φωτό)

Σε αυτό το σπίτι έμεινε η Margaret Thatcher το 1990 - Κοντά στο Westminster με έντονα χρώματα & αγγλικό στυλ - Πουλιέται φορτωμένο αναμνήσεις (φωτό)ggakisTue, 10/22/2024 - 12:30

Αυτό το όμορφο σπίτι στην Great College Street που χρονολογείται από το 1720 έχει πολλές ιστορίες να πει.

Μεταξύ 1984 και

1993, κατοικήθηκε από τον Λόρδο Alistair McAlpine, τότε ταμία του Συντηρητικού κόμματος, και τη δεύτερη σύζυγό του, Romilly Hobbs.

Στο σπίτι σύχναζαν πολιτικοί και ηγέτες κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Μάργκαρετ Θάτσερ – και μετά την πτώση της Θάτσερ από την εξουσία το 1990, ο Λόρδος ΜακΆλπιν της πρόσφερε το αρχοντικό ως καταφύγιο.

Αν και η Θάτσερ είχε ένα σπίτι στο Νότιο Λονδίνο, το αρχοντικό της Great College Street της επέτρεψε να παραμείνει κοντά στο Γουέστμινστερ τις εβδομάδες μετά το πραξικόπημα του υπουργικού συμβουλίου που έληξε τα 11 χρόνια της ως πρωθυπουργός.

Τελικά άφησε την Great College Street αργότερα το 1990, μετακομίζοντας στη Belgravia πριν μετακομίσει σε ένα πενταώροφο σπίτι στην πλατεία Chester το 1991. Ο John Major χρησιμοποίησε στη συνέχεια τη Great College Street ως έδρα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για πρωθυπουργό.


Το διατηρητέο ​​αρχοντικό περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, έναν ήσυχο κήπο με αίθριο και περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά πόδια χώρου. (Επίσης, εξακολουθεί να προβάλλει ένα "Division Bell", που εγκαταστάθηκε κατόπιν εντολής της Θάτσερ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κλήση βουλευτών πριν από την ψηφοφορία.)

Στο ισόγειο, θα βρείτε μια κομψή αίθουσα υποδοχής και μια τραπεζαρία 10 θέσεων, και τα δύο που διαθέτουν αυθεντικές γεωργιανές επενδύσεις και τζάκια εποχής.

Η διπλανή κουζίνα διαθέτει χειροποίητα ντουλάπια και κομψό φούρνο βιομηχανικού στιλ. Ανοίγει επίσης στον ιδιωτικό κήπο της αυλής.

Ο πρώτος όροφος καταλαμβάνεται από δύο επιπλέον χώρους υποδοχής, ενώ ο δεύτερος όροφος φιλοξενεί δύο μεγάλα υπνοδωμάτια και ένα οικογενειακό μπάνιο. Υπάρχει περισσότερος χώρος για τους επισκέπτες στο κάτω ισόγειο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα αυτόνομο διαμέρισμα που περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ένα δωμάτιο υποδοχής και ένα μπάνιο.


Μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μάλλον αξιοσημείωτη ιστορία, αλλά αυτό το σπίτι στο Γουέστμινστερ ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο – και κυκλοφορεί στην αγορά για 3,65 εκατομμύρια λίρες.

Φωτό: dexters.co.uk

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-10/bret.png?itok=sWpAhpNR
Keywords
Τυχαία Θέματα
Margaret Thatcher, 1990 - Κοντά, Westminster, - Πουλιέται,Margaret Thatcher, 1990 - konta, Westminster, - poulietai