Έκκληση Μητροπολίτη Κίτρους προς τον Αρχιεπίσκοπο για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, την οποία υπηρετώ για περισσότερο από μια εικοσιπενταετία -την τελευταία πενταετία ως Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΑΕΑΘ)- με ωθούν στην ανάγκη να δημοσιοποιήσω κάποια δεδομένα που αφορούν στην Εκκλησία και την Πολιτεία χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί και η κοινή γνώμη (η οποία τις ημέρες αυτές έχει γίνει αποδέκτης

πολλών δημοσιευμάτων), επειδή το θέμα των ΑΕΑ εν τέλει αφορά στο ζήτημα τί επιπέδου στελέχη της Εκκλησίας μέσα στις ενορίες θέλουμε (ιερείς, ιεροψάλτες και διαχειριστές-συντηρητές εκκλησιαστικών κειμηλίων). Το θέμα δεν είναι στενά συντεχνιακό, καθώς οι πολιτικές σε σχέση με τα θρησκεύματα υλοποιούν επιταγές του Συντάγματος και οδηγούν μέσω της ισονομίας στην κοινωνική ειρήνη και την εθνική συνοχή.

Το άρθρο Έκκληση Μητροπολίτη Κίτρους προς τον Αρχιεπίσκοπο για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα