4 προτάσεις από το Ενωμένο Μαρούσι για την αντιμετώπιση της κρίσης που έφερε η πανδημία

Η έξαρση του νέου, πολύ πιο ισχυρού κύματος, της πανδημίας σε συνδυασμό με τη νέα απαγόρευση, που μετά από παλινωδίες αποφάσισε η κυβέρνηση, υποχρεώνει τις δημοτικές αρχές να λάβουν πρόσθετα μέτρα που να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής, αλλά και της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Καραμέρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Ενωμένο Μαρούσι καταθέτει προτάσεις προς τη

δημοτική αρχή, οι οποίες θα μπορούσαν -εάν υιοθετηθούν- να ενισχύσουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Δήμου και να υποστηρίξουν οικονομικά τους ευάλωτους πολίτες και τους επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρήσεις κλείνουν με κυβερνητική εντολή.

Οι προτάσεις της παράταξης έχουν ως εξής:

Δημιουργία τριών «Κέντρων Covid-19» στον Δήμο Αμαρουσίου και δωρεάν τεστ

Το «Κέντρο Covid-19» θα είναι δομή πληροφορίων και υποστήριξης των πολιτών που επιθυμούν να πληροφορηθούν γρήγορα και άμεσα τις ανακοινώσεις των προληπτικών μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Οι πολίτες θα μπορούν να πληροφορούνται άμεσα για τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος, αλλά και το ενημερωτικό υλικό που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ.

Επίσης, όλα τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν για την προστασία τους από τον κορωνοϊό, τα υποκείμενα νοσήματα, στη δουλειά, στο σπίτι και στις αναγκαίες για τη διαβίωσή τους αγορές.

Ο Δήμος να κοινοποιήσει τα δύο «Κέντρα Covid-19» στον ΕΟΠΥΥ και στον ΕΟΔΥ, ώστε να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα τεστ Covid-19 τα οποία θα συνταγογραφούνται. Αυτό πρέπει να αποτελέσει άμεση απαίτηση που μπορεί και πρέπει να διατυπώσει ως πρόταση ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην κυβέρνηση.

Πιθανή χωροθέτηση των τριών «Κέντρων Covid-19»

Το πρώτο στο έναντι του σταθμού ΗΣΑΠ στο κτήριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου, εμβαδού 96τ.μ. όπου στεγαζόταν παλιά το ΚΕΠ (μετά είχε μετατραπεί σε ψητοπωλείο) και τώρα δεν χρησιμοποιείται. Η μετατροπή του σε «Κέντρο Covid-19» μπορεί να γίνει άμεσα και με μικρό οικονομικό κόστος (max 20.000 ευρώ).

Το δεύτερο «Kέντρο Covid-19» στη οδό Μεσογείων στο ανατολικό Μαρούσι στο κτήριο του ΚΑΠΗ-ΚΕΠ το οποίο είναι έτοιμο προς αυτή τη χρήση.

Το τρίτο θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στο κτήριο που στεγάζει την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα στη Λεωφόρο Κηφισίας 20 στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Εκεί υπάρχει εξάλλου και η διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας που έχει προσωπικό και εμπειρία. Σε τέτοιες συνθήκες επιβάλλεται συνεργασία Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης που δεν φαίνεται να υπάρχει στην πόλη μας με την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη να είναι «πολιτικά άφαντη» από τα ζητήματα της πόλης, μολονότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας φιλοξενούνται στο Μαρούσι.

Η στελέχωση των «Κέντρων Covid-19» είναι εφικτή αρχικά από το υπάρχον προσωπικό του Δήμου και σε δεύτερη φάση από εργαζόμενους με σύμβαση 8 μηνών που επιτρέπεται πλέον να προσληφθούν από τον Δήμο για αυτές τις συνθήκες.

Αξιοποίηση του διαμερίσματος ιδιοκτησίας του δήμου της οδού Πλαστήρα 43 Α

Το ανωτέρω διαμέρισμα μπορεί να στεγαστεί το τμήμα της Ψυχικής Υγείας του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, διά ζώσης ή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά, για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, κατάθλιψης κ.λπ.

Το ακίνητο είναι εμβαδού 90τ.μ. διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 14τ.μ. και αποθήκη εμβαδού 5τ.μ.

Ενίσχυση των δομών Βοήθεια στο Σπίτι και εθελοντικής αλληλεγγύης

Η δομή Βοήθεια στο Σπίτι, μία σημαντικότατη δομή προσφοράς στους ευάλωτους συμπολίτες μας, χρειάζεται ενίσχυση και εκσυγχρονισμό.

Προτείνουμε τον εξοπλισμό των εργαζόμενων στο πρόγραμμα με tablets ώστε να μπορούν άμεσα να προβαίνουν στην παραγγελία προϊόντων από το super market, για λογαριασμό του ωφελούμενου συμπολίτη μας, για την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου.

Επίσης, καλούμε τη διοίκηση του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να δεχτεί την εθελοντική βοήθεια όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας που επιθυμούν να βοηθήσουν πρακτικά ή με τις γνώσεις και εμπειρία τους, σε διάφορους τομείς.

Πολύ σημαντική είναι η τηλεφωνική ή διαδικτυακή επικοινωνία με τις διάφορες υπηρεσίες υποστήριξης ευάλωτων συμπολιτών μας και γι’ αυτό χρειάζεται να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα εξοικείωσής τους με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη του 2021 όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των εμπορικών καταστημάτων

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο τέλος του 2020 θα έχουν συμπληρώσει πάνω από πέντε μήνες, χωρίς λειτουργία και άλλους τόσους με περιορισμένη λειτουργία χωρίς δική τους ευθύνη.

Αναλογικά το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Πολλοί από τους επιχειρηματίες έχουν προπληρώσει τα δημοτικά τέλη για 2020. Η δημοτική αρχή, δεν άκουσε την πρότασή μας και δεν προέβη σε απαλλαγή των επιχειρηματιών από τα δημοτικά τέλη το περασμένο διάστημα.

Μετά τον νέο περιορισμό που αποφάσισε η Κυβέρνηση, καλούμε τη δημοτική αρχή να απαλλάξει προκαταβολικά τους επιχειρηματίες που διαθέτουν εμπορικά μαγαζιά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έως 100τ.μ. πλήρως από τα δημοτικά τέλη του 2021.

Για τα μεγαλύτερα καταστήματα να ισχύσει αναλογικό ποσοστό απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη του 2021.

«Με τις παραπάνω προτάσεις το Ενωμένο Μαρούσι αξιοποιώντας την εμπειρία από τις ανάγκες των πολιτών από το προηγούμενο lockdown, προσπαθεί να συμβάλει στα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Ελπίζουμε να εισακουστούμε από τη δημοτική αρχή και να μην βρούμε ξανά απροθυμία και κλειστές πόρτες» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

The post 4 προτάσεις από το Ενωμένο Μαρούσι για την αντιμετώπιση της κρίσης που έφερε η πανδημία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα