Ανάσα για γονείς και μαθητές – Εγκαινιάστηκε το νέο ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς

Ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα γονέων και μαθητών για την αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας ικανοποιήθηκε, καθώς τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε το νέο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝEΕΓΥΛ) Κηφισιάς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, «Η σημερινή μέρα ήταν πολύ σημαντική για τον Δήμο Κηφισιάς που άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχθεί τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Η λειτουργία του νέου ΕΝΕΕΓΥΛ, του δεύτερου πλέον στον Βόρειο Τομέα, ήρθε

να καλύψει ένα σοβαρό κενό που δημιούργησε η ραγδαία αύξηση του μαθητικού δυναμικού στο ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής, βάζοντας τέλος έτσι στην πολυετή ταλαιπωρία και αγωνία μαθητών και γονέων».

Ο αγιασμός και η τελετή εγκαινίων τελέστηκαν παρουσία του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη, της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, υφυπουργών, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Αυτό το σχολείο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο και σπουδαίο έργο. Σε αυτό που κάνουμε εμείς, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία σε οποιονδήποτε ρόλο κι αν έχουμε, είτε είναι τοπική αυτοδιοίκηση, είτε εθνική πολιτική σκηνή, η λέξη “να”, να επικρατήσει της λέξης “θα”. Υπό αυτή την έννοια σήμερα βλέπουμε κάτι που παραδίδεται μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες και μεγάλους αγώνες. Από μας ισχύει απόλυτα η δέσμευση να στελεχωθεί αυτό το σχολείο και να στελεχωθεί σωστά».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς τόνισε: «Για εμάς, ως δημοτική αρχή η σημερινή μέρα είναι σημαντική διότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα του Δήμου μας, έτσι ώστε και η Κηφισιά να είναι ο δεύτερος δήμος στον Βόρειο Τομέα της Αττικής, που έχει ΕΝΕΕΓΥΛ. Αυτό όμως που εγκαινιάζουμε σήμερα δεν είναι μια επιτυχία! Είναι μια υποχρέωση, στην οποία καθυστερήσαμε πολλές δεκαετίες. Η συμπεριληπτικότητα δίνει σε μια σύγχρονη κοινωνία όλες αυτές τις δυνάμεις που χρειάζονται για να προχωρήσει μπροστά. Και η Κηφισιά, μια σύγχρονη πόλη, μια ευρωπαϊκή πόλη, οφείλει να έχει τέτοιες δομές. Οφείλουμε τα παιδιά αυτά, όσα έρθουν εδώ να τα “αγκαλιάσουμε” και να τους δώσουμε και διέξοδο στην εργασία. Γιατί συνήθως οι ικανότητές τους είναι εξειδικευμένες και μπορούνε μέσα από τον εργασιακό χώρο να “ανθίσουν”».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Για να μιλήσουμε για μια κοινωνία που μπορεί να δέχεται κάθε πολίτη με όρους ισότητας και αυτό το άνοιγμα “βεντάλιας” ευκαιριών, θα πρέπει να εστιάσουμε στην επαγγελματική αποκατάσταση. Στόχος και του υπουργείου Εργασίας και του δικού μας – με σεβασμό το καταθέτω αυτό- είναι να αυξηθεί το ποσοστό απασχόλησης και βέβαια να ζούμε με όρους αυτονομίας και αυτόνομης διαβίωσης. Συγχαρητήρια για τον Δήμο που έκανε ό,τι μπορούσε για να βρισκόμαστε εδώ σήμερα».

Η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη υπογράμμισε: «Η συμπερίληψη είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες και του υπουργείου Ανάπτυξης και του Χαρτοφυλακίου της Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο υπηρετώ. Θα είμαστε δίπλα σας προκειμένου να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε μαζί και προγράμματα, στα οποία τα παιδιά μας θα μπορούσαν να λάβουν μέρος, σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες οι οποίες εξελίσσονται καθημερινά».

Χαιρετισμούς ακόμα απηύθυναν η ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνά Λινού, η βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, η εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας Ανδρέας Αλεξανδρής και ο διευθυντής του νέου ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς Νικόλαος Κοζάκης.

Μετά το καθιερωμένο «κόψιμο της κορδέλας» από τον δήμαρχο Κηφισιάς Ξυπολυτά, μαζί με τις κυρίες Ζαχαράκη, Ράπτη, Αποστολάκη, Κεφαλογιάννη και τους κυρίους Παντελεάκη, Αλεξανδρή, ακολούθησε ξενάγηση από τον διευθυντή του σχολείου κ. Κοζάκη στους χώρους του σχολείου, στο οποίο έγιναν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης από τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να παραδοθεί στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό συγκρότημα.

The post Ανάσα για γονείς και μαθητές – Εγκαινιάστηκε το νέο ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα