Άνοιξε τις πύλες της η εικαστική έκθεση «Μαρούσι, ο κήπος της Αθήνας»

Τις πύλες της στο κοινό άνοιξε η εικαστική έκθεση «Μαρούσι, ο κήπος της Αθήνας», στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ». Το Μαρούσι σήμερα είναι μια σύγχρονη και μοντέρνα πόλη. Παρ’ όλα αυτά, ό,τι ενέπνευσε και οδήγησε στη δημιουργία αυτής της έκθεσης είναι ότι υπήρξε το Μαρούσι στις αρχές του 20ού αιώνα. Μια γωνιά ευλογημένη από την αρχαιότητα, ένας κήπος υπέροχος, με φιλειρηνικούς και δημιουργικούς ανθρώπους. Το ιερό της Άρτεμις, τα κανατάδικα, ο Καραγκιόζης, οι ανθισμένοι κήποι, τα παλιά αρχοντικά, ο Σπύρος Λούης, ενέπνευσαν ζωγράφους, κεραμίστες,

ψηφιδογράφους, και φωτογράφους σ’ ένα αφιέρωμα στο Μαρούσι που υπήρξε για τους Αθηναίους ο ανθισμένος κήπος, παραδίδοντας στο κοινό την υπέροχη αυτή έκθεση για να την απολαύσουν.      

Στην έκθεση εκτίθενται έργα των εικαστικών Μ. Αποστόλου, Μ. Γκινοσάτη, Τ. Δρογώση, Μ. Δρούζα, Ρ. Καπελιάρη, Κ. Καραμπίνη, Γ. Κοκκίνη, Σ. Λουμάκης, Τ. Παπαζαφειρόπουλος, Ν. Πέππας, Κ. Ράϊκου, Μ. Σεραφετινίδου, Δ. Ταράση. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην εικαστικό Ράνια Καπελάρη.

Τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρουσία φίλων των εικαστικών τεχνών, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους νέους πολιτιστικούς άξονες που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη του Αμαρουσίου, που εμπλουτίζουν τον χάρτη της πόλης με νέες υποδομές, μέσα πλέον από τα λίγα παλαιά κτήρια που έχουν απομείνει, όπως ο πολυχώρος πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ», που φιλοξενεί την παρούσα έκθεση και όπου ήδη λειτουργούν εργαστήρια εικαστικών τεχνών, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη, η παλαιά βίλα Λουμίδη, η οποία ανακαινίζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια, ώστε να διατηρηθούν όλα τα παραδοσιακά της στοιχεία κ.ά.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, έως τις 26 Οκτωβρίου 2024, καθημερινά 18:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή 11:00-14:00 & 18:00-21:00.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Ελένη Λέκκα, Γιάννης Νικολαράκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Βουρλάκη,  Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, Ευτυχία Παρασύρη και Κατερίνα Ψάλτη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

The post Άνοιξε τις πύλες της η εικαστική έκθεση «Μαρούσι, ο κήπος της Αθήνας» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοιξε, Μαρούσι, Αθήνας,anoixe, marousi, athinas