Χρωστάμε ένα χαμόγελο σε αυτούς που αγωνίζονται εκεί έξω για εμάς…

stathopoulos@enypografa.gr

Σίγουραδεν είναι τα Χριστούγεννα που περιμέναμε. Οι μάσκες και οι κοινωνικέςαποστάσεις (πόσους άλλους όρους θα ανακαλύψουμε στη συνέχεια…) εμποδίζουν τοΠνεύμα των Χριστουγέννων να εκφραστεί όπως άλλες χρονιές.

Τα πολλάκλειστά καταστήματα μόνο καταθλιπτικές σκέψεις δημιουργούν, ο αναγκαστικόςαποκλεισμός από ανθρώπους που αγαπάμε, η υποχρέωση να μετακινούμαστε με«νούμερα», το άγχος μην είσαι το επόμενο θύμα ενός εχθρού που δεν μπορείς ναδεις, αναμφίβολα σκιάζουν αυτές

τις γιορτές.

Όμως υπάρχει και η φωτεινή πλευρά και ίσως σε αυτήν θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας, για να πάρουμε δύναμη, να αντλήσουμε αισιοδοξία και να συνεχίσουμε.

Είναι οι χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές μας στα δημόσια νοσοκομεία που δίνουν τιτάνιο αγώνα να κρατήσουν ζωντανούς τους γονείς μας, τους φίλους μας, τον γείτονά μας.

Υπάρχουν λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι τα φετινά Χριστούγεννα. Και είναι πολλοί…

Είναι οι αστυνομικοί που, μένοντας μακριά από τα σπίτια τους, προσπαθούν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα τα οποία -μην το ξεχνάμε αυτό- περιορίζουν και τους ίδιους από εκείνους που αγαπούν.

Είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εθελοντές που τούτες τις μέρες εργάζονται νυχθημερόν για να προσφέρουν βοήθεια στους ανήμπορους συμπολίτες μας, να διατηρούν καθαρούς και ασφαλείς του χώρους που κινούμαστε, να κρατούν όρθιους τους Δήμους μας.

Καιαπό κοντά είναι οι επιστήμονες που ξενυχτούν να βρουν τη θεραπεία απέναντι στονφονικό ιό, να ανακαλύψουν το εμβόλιο που θα μας προστατεύσει (τα κέρδη τωνεταιρειών που θα το διαθέσουν δεν αλλάζει την πολύτιμη συνεισφορά τους), μα καιη κοπέλα στο σούπερ μάρκετ που μας εξυπηρετεί, ο ταχυδιανομέας που φέρνει τηνπαραγγελία μας, το παιδί της ταχυμεταφορικής που τρέχει για να προλάβει ναπαραδώσει τα δέματα που περιμένουμε…

Είναιπολλοί αυτοί που εργάζονται τούτη την περίοδο και ακόμη περισσότεροι εκείνοιπου περιμένουν το «σύνθημα» της απελευθέρωσης για να ξεκινήσουν από την αρχήτις επιχειρήσεις τους, να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ώστε να δώσουν εκνέου «πνοή» στην οικονομία.

Γιαόλους αυτούς δεν ταιριάζει μελαγχολία τα φετινά Χριστούγεννα. Για όλους αυτούςοφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη τις γκρίνιες, την κακή διάθεση, τις αναπολήσειςόλων όσων δεν μπορούμε να κάνουμε φέτος και να τους χαρίσουμε ένα χαμόγελο. Τοίδιο χαμόγελο που χρωστάς κι εσύ που διαβάζεις το άρθρο στον εαυτό σου.

Γιατίείμαστε ακόμη εδώ, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θέλουμε, όσο τίποτε άλλο, να ανταμώσουμεαύριο και πάλι έξω για να συνεχίζουμε τις ζωές μας.

ΚαλάΧριστούγεννα.

The post Χρωστάμε ένα χαμόγελο σε αυτούς που αγωνίζονται εκεί έξω για εμάς… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα