Δ. Κωνστάντος: Απορίες για το πασχαλινό μήνυμα Κυρίλλου για τον Stephen Hawking

Με αφορμή την αναφορά στο πασχαλινό μήνυμα του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου στον Stephen Hawking, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος εκφράζει την απορία του για το νόημα της αναφοράς και την αντιπαρέβαλε με αντίστοιχο σχόλιο του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σχετικά με τον μεγάλο αστροφυσικό.

Ειδικότερα, ο κ. Κωνστάντος σημειώνει ότι «στο επίκεντρο δημοσιευμάτων και σχολίων, στη συντριπτική πλειονότητα αρνητικών, βρίσκεται το

πασχαλινό μήνυμα του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου για την αναφορά του στον εξέχοντα αστροφυσικό επιστήμονα Stephen Hawking που πέθανε τον Μάρτιο. Ευρισκόμενος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε Ιερό Ναό της Πεύκης με αιφνιδίασε το συγκεκριμένο απόσπασμα που αναγνώστηκε σε όλες τις εκκλησίες της μητρόπολής μας. Αναρωτήθηκα αν είχε θέση η αναφορά αυτή σε ένα πασχαλινό μήνυμα, εορτής έμπλεης αισθημάτων αγάπης και συγχώρεσης».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κωνστάντος αναφέρει ότι «διαβάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σχετικό απόσπασμα και τα σχόλια που τα συνοδεύουν, επιχείρησα να δω τις απόψεις άλλων μητροπολιτών σχετικά με τον Stephen Hawking».

Παραθέτει δε, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Stephen Hawking, τη δημοσιοποίηση του εξής σχολίου από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ:

«Τι διδαχθήκαμε από τον Στ. Χόκινγκ»

»Η απώλεια του Στίβεν Χόκινγκ συνιστά ένα βαρύ πλήγμα για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Υπήρξε ένας μεγάλος επιστήμονας, ο οποίος άνοιξε νέους δρόμους στην εξερεύνηση του διαστήματος. Δίδαξε πολλά στην ανθρωπότητα. Πρόσφερε πολλές ψηφίδες γνώσης στα αχαρτογράφητα μέρη του σύμπαντος. Άνοιξε νέους δρόμους στην επιστήμη του. Αμφισβήτησε τα πάντα. Ακόμη και τον Θεό και την ύπαρξή Του. Με την ευφυία του κατάφερε να αγγίξει πολλά αχαρτογράφητα πεδία. Έφτασε όμως μέχρι εκεί που συναντώνται η επιστήμη και η θεολογία. Στο σημείο που η συνύπαρξή τους γίνεται απαραίτητη. Αλληλοσυμπληρώνονται. Προσφέρουν απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα της δημιουργίας του κόσμου. Η Εκκλησία δεν τοποθετείται στο πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και ο άνθρωπος. Επικεντρώνεται με τη διδασκαλία Της στον σκοπό που επιφυλάσσει για τον άνθρωπο. Στην πορεία του για τη θέωση, στη συνύπαρξή του με το διπλανό του με απώτερο στόχο την κατάκτηση της εσωτερικής πληρότητας.

»Η επιστήμη δεν αναιρεί την θεολογία και η θεολογία δεν πολεμά την επιστήμη. Ο Θεός δεν προσεγγίζεται μόνο με τη λογική, αλλά με το πραγματικό βίωμα. Ας διδαχθούμε από τον Χόκινγκ την επιμονή του και την αγάπη του για τη ζωή και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει μια σωματική αναπηρία, που δεν βάζει όρια στο μυαλό και δεν αποκλείει, αλλά ανοίγει νέους και ανεξερεύνητους δρόμους που με ασφάλεια οδηγούν στο Θεό».

Και η σχετική ανακοίνωση του κ. Κωνστάντου καταλήγει: «Αγάπη ας προσφέρουμε, Συγχώρεση να αιτηθούμε».

The post Δ. Κωνστάντος: Απορίες για το πασχαλινό μήνυμα Κυρίλλου για τον Stephen Hawking appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα