Ένωση Γονέων: Θετικές εξελίξεις για τα πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή, αλλά δεν υπάρχει λόγος εφησυχασμού

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής εκφράζει τη χαρά του για τη θετική για τους γονείς πρωτόδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αναφορικά με την αίτηση αναίρεσης που άσκησε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου στο Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή) κατά του Δημοσίου και του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Η Ένωση αναφέρεται, επίσης, στις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα «για την υποστήριξη του Δήμου και των δικαιωμάτων των παιδιών μας που έχουν ανάγκη την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων», σημειώνοντας ωστόσο ότι η έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης από το Στε δεν αποτελεί

«λόγο ούτε αφορμή εφησυχασμού για κανέναν από εμάς που επιθυμούμε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η απαλλοτρίωση του ακινήτου στο Ο.Τ. 119». Όπως τονίζει στο προσεχές διάστημα, εντός του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους, ακολουθούν άλλες δύο δίκες για το θέμα: Μία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και πάλι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έχει ασκήσει παρέμβαση υπέρ του Δήμου Αγ. Παρασκευής προς απόρριψη της σχετικής αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει η ιδιοκτήτρια του ακινήτου και μία στο Εφετείο Αθηνών, για τον καθορισμό της τιμής μονάδας στην υπό εξέλιξη απαλλοτρίωση.

Η δεύτερη δίκη που εκκρεμεί στο ΣτΕ, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, «νομικά σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλει την πρόοδο της υπό εξέλιξη απαλλοτρίωσης, η οποία πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα». «Εξάλλου, δεν αναμένεται η (δεύτερη) απόφαση που θα εκδοθεί από το μΣτΕ να μεταβάλει την υφιστάμενη υπέρ της απαλλοτρίωσης δικαστική κρίση» προσθέτουν και χαρακτηρίζουν ως κρίσιμο παράγοντα και οι δύο δίκες -και πρωτίστως η δίκη για τον ορισμό τιμής μονάδας στο Εφετείο Αθηνών- να ολοκληρωθούν άμεσα, χωρίς αναβολές και χρονοτριβές.

Η Ένωση, όπως σημειώνει, αναμένει «από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής, από τους αιρετούς μας εκπροσώπους στη διοίκησή του, να κινηθούν άμεσα και δυναμικά ώστε να ολοκληρωθούν οι δύο αυτές δίκες, καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την τελική επιτυχία του αγώνα μας και τη θετική κατάληξη της κοινής μας προσπάθειας για έναν ανώτερο σκοπό, τη στέγαση της εκπαίδευσης των παιδιών της Αγ. Παρασκευής».

Η αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής για το Ο.Τ. 119:

Η αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής για το Ο.Τ. 119Λήψη

The post Ένωση Γονέων: Θετικές εξελίξεις για τα πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή, αλλά δεν υπάρχει λόγος εφησυχασμού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένωση Γονέων, Θετικές, Εκπαιδευτήρια Μακρή,enosi goneon, thetikes, ekpaideftiria makri