Η ώρα της επιβολής ποινών στους ενόχους της Χρυσής Αυγής
Μετά τη χθεσινή (7/10) ιστορική απόφαση του δικαστηρίου με την οποία η Χρυσή Αυγή κηρύχθηκε εγκληματική οργάνωση, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι βουλευτές της.
Στις 12:30 θα συνεχίσει η συνεδρίαση του δικαστηρίου που διεκόπη χθες στις 12:30 τη νύχτα.
Στην αρχή θα αγορεύσει η εισαγγελέας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η εξέταση των αιτημάτων των κατηγορούμενων που ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Στο τέλος της διαδικασίας αναμένεται
Χθες, έπειτα από πολλές ώρες συνεδρίασης, η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, διέκοψε τη διαδικασία αργά το βράδυ της Τετάρτης, η οποία αφορά στην επιβολή ποινών στους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, οι οποίοι παρακολούθησαν τη δίκη επί 5,5 χρόνια, αποκωδικοποιώντας τι συνέβη με την ετυμηγορία του δικαστηρίου και την ανακοίνωση της ενοχής των κατηγορουμένων, αναμένεται να οδηγηθούν στη φυλακή τα μέλη του λεγόμενου «Διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης. Το «Διευθυντήριο» αυτό αποτελείται από 7 πρόσωπα τα οποία είναι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Ελαφρυντικά ζητούν οι κατηγορούμενοιΚατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, ζήτησαν να κριθούν με επιείκεια και να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Συγκεκριμένα:
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου του, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
«Αρχηγός πολιτικού κόμματος που εξελέγη με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση και έργο ξαφνικά να βρίσκεται κατηγορούμενος και να προσπαθώ να εικάσω τι διεύθυνε….Έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει νόμιμο κόμμα και σήμα και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για γεγονότα που σας δείξαμε ότι τα αγνοούσε. Προσπαθώ να αντιληφθώ πώς διηύθυνε και τι διηύθυνε…» επισήμανε ο εκ των συνηγόρων του και συνέχισε: «Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο και δεν το πήρα χαμπάρι, τότε φταίω εγώ. Αλλά, επειδή ξέρω πού βρίσκομαι, δεν μπορείτε να μου λέτε ότι έχει διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επειδή ήταν γενικός γραμματέας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».
Αναφορικά με τον σύννομο βίο, υποστήριξε ότι ο Νικ. Μιχαλολιάκος δεν έχει καμία καταδίκη. «Έχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε έναν πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο. Παρείχε έργο κοινοβουλευτικό». Για τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά, η υπεράσπιση είπε: «Εν αγνοία του τελέστηκε ένα αδίκημα, λοιδορήθηκε και προφυλακίστηκε. Έκανε τα πάντα και είχε μια διαδρομή χωρίς να του αποδώσει κανείς τίποτα».
Και κατέληξε η πλευρά του Νικ. Μιχαλολιάκου: «Δεν είναι συμπεριφορά κοινωνίας να φέρονται έτσι σε έναν κατηγορούμενο. Δεν είναι λογικό παραμονή της απόφασης να κυκλοφορούν δηλώσεις που στόχευαν όχι τον Μιχαλολιάκο αλλά αλλού. Δεν αποσκοπούσαν στους κατηγορουμένους. Δεν έκανε το παραμικρό ο κ. Μιχαλολιάκος, δεν είχε δώσει δείγμα γραφής. Για ποιον λόγο γίνανε; Επειδή είπαν για τους ηττημένους του ’45, για αυτές τις αστειότητες;».
Η Ελένη Ζαρούλια αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
«Αν η κ. Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη, δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση» υποστήριξε ο συνήγορός της, καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο Έλληνας βουλευτής είναι ένας ξεχωριστός μεταξύ των πολιτών».
Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
«Ο κ. Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικά προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο το αποδεικνύουν.
Επίσης:
Ο πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, υπήρξε εθελοντής πυροσβέστης, ενώ ακόμα και πριν την άσκηση ποινικών διώξεων προχωρούσε σε δωρεές σωματείων.
Η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.
Αντίστοιχα, για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς υπηρέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο και είχε άριστη συμπεριφορά, αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως Καιάδας, ζητά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Όπως αναφέρθηκε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοση των κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν το 2012. «Όλα τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ένα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκισή του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» ανέφερε η συνήγορός του και πρόσθεσε πως ο πρώην βουλευτής «αναλωνόταν νυχθημερόν στο κοινοβουλευτικό του έργο» και είχε άριστη διαγωγή.
Τρία ελαφρυντικά αιτήθηκε και ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός, ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Η υπεράσπισή του ζήτησε να αναγνωριστούν στον ευρωβουλευτή τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, «ο Γιάννης Λαγός μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, με πολιτικά μέσα μέσω της ευρωβουλής».
Οι ποινές που αντιμετωπίζουνΥπενθυμίζεται ότι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πυρηνάρχες, Πατέλης και Πανταζής.
Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).
Το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής έχει ως εξής:
Ποινή ένταξης: 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό 1-5).Ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: 5-15 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό 2-8).Πηγή: zougla.gr
The post Η ώρα της επιβολής ποινών στους ενόχους της Χρυσής Αυγής appeared first on Ενυπόγραφα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Γίνομαι αόρατη, ξέρω πως είναι να μην υπάρχεις πια»: Το συγκινητικό μήνυμα της Μάγιας Τσόκλη για τον καρκίνο
- Η τυφλή Βουλγάρα που «προφήτευσε» τη μάχη του Τράμπ με τον κορωνοϊό
- Σ. Κοντονής: Παραίτηση από Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Διαφωνία για ΣΥΡΙΖΑ και Ποινικό Κώδικα
- Ποιος ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που πέθανε πηγαίνοντας να βοηθήσει στη φωτιά στον Άγιο Κοσμά
- Σκηνικό «πολέμου» στη Μεσσήνη μετά τη δολοφονία 18χρονου Ρομά - Τι λέει ο δήμαρχος
- Ομογενής ερευνητής στις ΗΠΑ: O Τραμπ είναι ο πρώτος που πήρε το κοκτέιλ αντισωμάτων μας για τον Covid 19
- Λαμία: Τράκαραν και πήγε να τον... σφάξει με τσεκούρι
- Big Brother: Σοφία και Αφροδίτη βλέπουν το βίντεο που τις "έκαψε"
- Δωρεάν χρήμα σε μικρές επιχειρήσεις της Αττικής – Ποιες και πώς θα το πάρουν
- Κίνα: Αγόρασε κλεμμένο πάπυρο του Μάο αξίας €250 εκατ. και την... έσκισε!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enypografa
- Τελευταία Νέα Enypografa
- Η ώρα της επιβολής ποινών στους ενόχους της Χρυσής Αυγής
- Γερμανία: 16 θάνατοι εξαιτίας κορωνοϊού και 4.058 κρούσματα σε 24 ώρες
- Πέθανε αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.: Έδινε μάχη στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο στον Αγ. Κοσμά
- Κ. Χριστόπουλος προς πρόεδρο Δ.Σ. Πεντέλης: Άμεση η αναγκαιότητα μόνιμης στέγασης του 2ου ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας
- Ανεβλήθη η συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής λόγω μη αποχώρησης των συμβούλων της Ελληνικής Αυγής, που ζήτησε ο Γ. Πατούλης
- Πραγματοποιήθηκε η διανομή νωπού κοτόπουλου στους δικαιούχους ΤΕΒΑ/ΚΕΑ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
- Ρ. Δούρου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμαύρωσε την ιστορική απόφαση κατά της Χ.Α. με τη χρήση βίας
- Έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα από τις 9 έως τις 30 Οκτωβρίου
- Β. Ζορμπάς: Λύθηκε το πρόβλημα δυσοσμίας στις οδούς Δερβενακίων, Κύπρου και Σουλίου
- Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραμπ: «Ευλογία από τον Θεό» χαρακτήρισε τη μόλυνσή του από κορωνοϊό
- Τραμπ κορονοϊός – νέα: Ο… “αγνώριστος” πρόεδρος συνεχίζει να πουλάει τρέλα
- Ευρώπη κορονοϊός μέτρα: Πού ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί
- Ντόναλντ Τραμπ: «Ευλογία από τον Θεό η μόλυνσή μου από κορονοϊό»
- Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα
- Νέα τουρκική Navtex ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου
- Χανιά: Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο – «Αγωνία» για τους συμβασιούχους (audio)
- Κόστα Ρίκα: 25 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις κινητοποιήσεις εναντίον της σύναψης συμφωνίας με το ΔΝΤ
- Πατρών-Πύργου: Τροχαίο με τραυματισμό γυναίκας - ΦΩΤΟ
- Kαλαμάτα: Αντιδράσεις από παρατάξεις του Δ.Σ. μετά την καταδίκη Κουκούτση