Να ανακληθεί η παραχώρηση σε ιδιώτη κοινόχρηστου χώρου στο πάρκο Αγίας Τριάδος και Ψαρρών ζητά η αντιπολίτευση στην Αγία Παρασκευή

Εντείνονται οι αντιδράσεις για παραχώρηση της έκτασης κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στο πάρκο επί της συμβολής των οδών Αγίας Τριάδος και Ψαρρών για επιχειρηματική αξιοποίηση. Έτσι, μετά την οξύτατη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής, 13 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή τους ζητούν από τον Δήμο να ανακαλέσει την απόφασή του για την παραχώρηση του χώρου.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επανερχόμαστε ζητώντας την ανάκληση προηγούμενης κανονιστικής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου καθώς προκύπτει σημαντικό ζήτημα

για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων απ’ την παραχώρηση της έκτασης κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στο πάρκο επί της συμβολής των οδών Αγίας Τριάδος και Ψαρρών.

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας Δημοτική αρχή αποφασίζει να επιτρέψει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί του γκαζόν πλατείας περιορίζοντας και πρακτικά καταστρέφοντας πράσινο.

Ειδικότερα σε μέρες καύσωνα όπως αυτές που βιώνουμε αυτήν την εβδομάδα, γίνεται περισσότερο κατανοητό τι σημαίνει για το μικροκλίμα της περιοχής η αφαίρεση του μισού αρδευόμενου χώρου πρασίνου στον μόνο πράσινο χώρο της περιοχής Παραδείσου.

Ήταν για όλους μας, και ιδιαίτερα για πολλούς κατοίκους της περιοχής γύρω από τη μικρή πλατεία των οδών Αγ. Τριάδος και Ψαρρών μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη.

Πολύ περισσότερο που το πρωί της 10ης Ιούνη, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο επιχειρηματίας της παραχώρησης προχώρησε σε παράνομες εργασίες εκσκαφής επί του πρασίνου προκειμένου να πακτώσει με σκυροδέτηση μόνιμες κατασκευές ομπρελών. Ενώ προηγουμένως υπάλληλοι της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου διέκοψαν την παροχή νερού αυτόματου ποτίσματος του γκαζόν για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποξήλωσης πρασίνου και εκσκαφής από προσωπικό του καταστήματος επισιτισμού του επιχειρηματία όπως δήλωσε ο ίδιος.

Η εισήγησή μας καλεί όλες και όλους τους/τις δημοτικούς συμβούλους να ανακαλέσουμε αυτή την παραχώρηση που ψηφίστηκε

Ο χώρος της πλατείας είναι κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.

Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να δοθεί για τραπεζοκαθίσματα.

Αποτελεί προηγούμενο για την παράδοση του υπόλοιπου χώρου πρασίνου του Πάρκου της Αγίας Τριάδος και Ψαρρών αλλά και άλλων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου του Δήμου μας.

Όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούμε το 75% των ψήφων των πρόσφατων εκλογών, ζητάμε για πολλούς λόγους να ανακληθεί η απόφαση παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων

Γιάννης Σταθόπουλος, Ελίνα Σταματάκη, Γεράσιμος Βλάχος, Τερψιχόρη Γκιόκα

Βασίλης Σάρκουλας, Βασίλης Ζορμπάς, Ευπρέπεια Καψοκέφαλου, Ελένη Δάβαρη

Γιώργος Οικονόμου, Νατάσσα Σοφού

Ηλίας Τσιμπουκάκης

Παναγιώτης Αντωνίου

Κώστας Τσιαμπάς»

Σημειώνεται ότι κατά της παραχώρησης του χώρου έχουν ταχθεί ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής.

The post Να ανακληθεί η παραχώρηση σε ιδιώτη κοινόχρηστου χώρου στο πάρκο Αγίας Τριάδος και Ψαρρών ζητά η αντιπολίτευση στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγίας Τριάδος, Ψαρρών, Αγία Παρασκευή,agias triados, psarron, agia paraskevi