Ο Δήμος Κηφισιάς ενισχύει τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια της πόλης

Στην ενίσχυση του έργου Πολιτικής Προστασίας των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων της πόλης προχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Ο Δήμος Κηφισιάς αγόρασε και παραχωρεί ένα πυροσβεστικό όχημα με την πυροσβεστική υπερκατασκευή του στη διάθεση της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ), με στόχο την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των εθελοντών μας αλλά και την διευκόλυνση του έργου τους στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών σε Κηφισιά, Ερυθραία και Εκάλη. Η τελετή παράδοσης
– παραλαβής θα πραγματοποιηθεί από τον δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στις 8 μ.μ., στις εγκαταστάσεις της ΟΕΔΔ στη Νέα Ερυθραία, Ελευθερίου Βενιζέλου 173 & Κερκύρας (είσοδος από οδό Κερκύρας). Το κλιμάκιο της ΟΕΔΔ Ερυθραία δραστηριοποιείται στον Δήμο Κηφισιάς από το 2000. Έχει έμψυχο δυναμικό 60 ατόμων, 5 δικά της πλήρως εξοπλισμένα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ακόμη ένα που έχει παραχωρήσει παλαιότερα ο Δήμος Κηφισιάς Ανήκει στον επιχειρησιακό σχηματισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Τα τελευταία 10 χρόνια επεμβαίνει σε περισσότερα από 400 περιστατικά ετησίως.Με απόφαση του δημάρχου θα παραχωρηθεί ακόμη ένα πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα στο δημοτικό εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο, που ιδρύθηκε από τον Δήμο και θα στεγάζεται στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης. Στο νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα οριστεί επικεφαλής αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ενώ θα στελεχώνεται από εθελοντές πυροσβέστες του Π.Σ. Στόχος του Δήμου, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, είναι να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστικό Σταθμό με πολλαπλές επιχειρησιακές δυνατότητες, ενισχύοντας σημαντικά το έργο των εθελοντών, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς.

The post Ο Δήμος Κηφισιάς ενισχύει τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια της πόλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Κηφισιάς,dimos kifisias