Οι δράσεις των Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον Νοέμβριο

Ένα πλούσιο πεζοπορικό και πολιτιστικό πρόγραμμα  για τον Νοέμβριο 2023 έχει ετοιμάσει για τα μέλη και τους φίλους του ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης». Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Κυριακή 5/11/2023: Πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου (Χάος): Μια αποκάλυψη για τους πεζοπόρους είναι ο άγνωστος, για πολλούς, Εθνικός Δρυμός Σουνίου. Μοναδικό φυσικό τοπίο, υπέροχη θέα, ταξίδι στον χρόνο και φοβερό γεωλογικό ενδιαφέρον, σε μία διαδρομή εξαιρετικού κάλλους. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί με φαγητό και καφέ στο Λαύριο. Η διαδρομή,
περίπου 9 χλμ., είναι κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους με πολύ καλή φυσική κατάσταση.Κυριακή 12/11/2023: Συμμετοχή στον 40ό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας: Η Αγωνιστική Ομάδα του Συλλόγου Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης», όπως κάθε χρόνο, θα δώσει το «παρών» δυναμικά σε  αυτό το ιστορικό γεγονός.Κυριακή 19/11/2023: Εξερεύνηση των μονοπατιών στις Καρυές (Πάρνωνας): Πεζοπορία στο ιστορικό χωριό Καρυές, την λεγόμενη «Αράχοβα της Λακωνίας» και γενέτειρα των Καρυάτιδων. Είναι ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά της Λακωνίας, χτισμένο ανάμεσα σε καστανιές και καρυδιές, στις παρυφές του όρους Πάρνωνα, σε υψόμετρο 940 μ. Η διαδρομή θα γίνει σε δύο ομάδες: Η πρώτη ομάδα θα ακολουθήσει το «Μονοπάτι του Χωριού». Είναι μια κυκλική διαδρομή, περίπου 3.5 χλμ., κατά την οποία θα περιηγηθεί στις Καρυές και θα γνωρίσει τις γειτονιές και τα ιστορικά σημεία του χωριού. Η δεύτερη ομάδα θα πεζοπορήσει σε μια πιο απαιτητική διαδρομή στο «Μονοπάτι της Βελανιδιάς». Θα περπατήσει ανάμεσα σε βελανιδιές και καστανιές, θα διασχίσει το πυκνό δρυοδάσος, σε ένα τοπίο με χαράδρες και τρεχούμενα νερά και θα θαυμάσει τη βασίλισσα του δρυοδάσους, την περίφημη βελανιδιά του «Αϊ-Θανάση». Πρόκειται για μια διαδρομή 7 χλμ. με θετική υψομετρική 250 μ. Στο τέλος, και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού για καφέ και φαγητό.Κυριακή 26/11/2023: Πάμε… θέατρο στην κωμωδία «Για μια ζωή»: Τα θεατρόφιλα μέλη του συλλόγου μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Για μια ζωή» των Θανάση Ρέπα και Μιχάλη Παπαθανασίου στο θέατρο Πειραιώς 131, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

στο email: pezoporoihalandriou@gmail.com,,στο τηλ. 6945 198855 (Γιώργος Σπανουδάκης), 6973 442376 (Σταυρούλα Πετράκου),στα γραφεία του συλλόγου: Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός) κάθε Τετάρτη 18:30 – 20:30,στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook Πεζοπόροι Χαλανδρίου.

The post Οι δράσεις των Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον Νοέμβριο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεζοπόρων Χαλανδρίου, Νοέμβριο,pezoporon chalandriou, noemvrio